„Alerg un maraton în fiecare dimineață, înainte de muncă”. Un englez de 40 de ani ar putea ajunge în Cartea Recordurilor

La sfârșitul anului trecut, Aaron Robinson, un englez în vârstă de 40 de ani, a început să alerge zilnic câte 42 de kilometri, înainte de a merge la serviciu. Pentru asta se trezește în fiecare zi la ora 03.00, căci are nevoie de aproximativ cinci ore pentru a finaliza fiecare cursă. Zilele trecute, însoțit de cățieii lui border collie, a bifat al 68-lea maraton consecutiv. A doborât demult cel mai bun rezultat din Cartea Recordurilor, care e 62.

În fiecare cursă e însoțit de cei doi căței ai lui, border collie, Inca și River / foto: Profimedia
În fiecare cursă e însoțit de cei doi căței ai lui, border collie, Inca și River / foto: Profimedia

Pentru un iubitor de animale este ceva obișnuit să-ți plimbi câinii dimineața, însă un bărbat din Marea Britanie a trecut la un nivel superior: aleragă câte un maraton în fiecare dimineață, împreună cu cei doi câini ai săi. Acum două luni, Aaron Robinson a început un pariu cu sine incredibil. Și-a propus să alerge zi de zi câte un maraton, pentru a susține o cauză umanitară. De atunci, bărbatul se trezește în fiecare zi cu noaptea în cap, la 03.00, își ia câinii, pe Inca și pe River, și pleacă din casa sa din Newham, estul Londrei, pentru a alerga 42 de km în jurul parcurilor și pădurilor din apropiere. Parcurge această distanță în aproximativ cinci ore. A alergat deja 68 de maratoane și, dacă va fi verificat de Cartea Recordurilor, s-ar constata că a stabilit deja un nou record masculin la maratoane consecutive – care până acum era 62.

Consumă zilnic câte 6.000 de kilocalorii

Aaron dorește prin gestul său să mobilizeze oamenii într-o cauză umanitară / foto: Profimedia
Aaron dorește prin gestul său să mobilizeze oamenii într-o cauză umanitară / foto: Profimedia

Robinson a declarat că o astfel de performanță presupune „o muncă asiduă”. Consumă în fiecare zi aproximativ 6.000 de kilocalorii, din cauza efortului uriaș – de trei ori mai mult decât un om cu o activitate obișnuită. Doar în timpul unei singure curse arde 3.500. ,,Este destul de greu să dormi suficient, să mănânci cât trebuie și să mai mergi și la muncă după aceea. Nu prea ai când să îți revii 100% înainte de a te apuca de următorul maraton”, a spus Aaron. Cu toate acestea, face totul cu plăcere, căci gestul său e dedicat unei cauze umanitare: vrea să mobilizeze oamenii să doneze bani pentru organizația de caritate „Hope for Justice”, care luptă împotriva traficului de persoane și a sclaviei moderne. 

La două luni de la acceptarea acestei provocări, efortul continuu își face simțită prezența, dar Robinson intenționează să mai alerge câte un maraton în fiecare zi, însoțit de câinii săi, atât timp cât va putea. Până acum a reușit să strângă peste 1.600 de lire sterline în scop caritabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net