Sportul ține bolile la distanță! Cele mai benefice activități pentru o stare de bine

Activităţile sportive ne protejează împotriva anumitor boli, cum ar fi diabetul de tip 2, obezitatea şi bolile cardiovasculare. De asemenea, sportul este bun pentru psihic, pentru starea generală şi ne protejează chiar şi împotriva depresiei.

Activităţile sportive sunt bune pentru sănătate
Activităţile sportive sunt bune pentru sănătate

Recent, un studiu amplu realizat de cercetătorii americani din Statul Maryland, pe 272.550 de persoane cu vârste cuprinse între 59 şi 82 de ani, a investigat ce sporturi pot asigura o viaţă mai lungă.

Aşadar, în urma studiului derulat timp de un an, reiese faptul că alergarea reduce riscul de moarte din cauza cancerului cu 19%, în timp ce sporturile cu rachetă, precum tenisul, oferă o protecţie ridicată împotriva decesului prematur cauzat de bolile cardiovasculare, în proporţie de 27%.

Cercetătorii au şi o explicaţie pentru care aceste sporturi pot asigura o viaţă mai lungă: „Ambele activităţi necesită o acţiune sincronizată a mai multor muşchi pentru o execuţie corectă. În plus, sporturile cu rachetă necesită, de asemenea, coordonare mână-ochi şi mişcări bruşte cu intensitate mare, ceea ce poate îmbunătăţi suplimentar funcţionarea fizică”, scriu cercetătorii în studiul citat.

Factorii care ne scad imunitatea 

Cercetătorii au observat că reducerea combativității celulelor imunitare este rezultatul combinat al mai multor factori de risc: 

  • stresul
  • alcoolul consumat în cantități însemnate 
  • consumul de tutun sau a altor produse bazate pe nicotină 
  • un stil de viață sedentar 
  • alimentația incorectă

Nici odihna nu trebuie ignorată! Un program de somn echilibrat și stabil, cuprins între 6 și 8 ore pe noapte, va avea un efect benefic asupra organismului nostru și ne va diminua starea de oboseală. În plus, va contribui la menținerea echilibrului hormonal. 

Supa de pui chiar face minuni

Proteinele ajută organismul să lupte cu răceala. Mai mult de atât, zincul din carnea slabă ajută globulele albe să lupte împotriva infecțiile.

O supă de pui caldă este nu numai gustoasă, dar reprezintă o varianta naturală pentru antibioticele care atacă adesea flora intestinală, dacă nu sunt administrate cu precauție.

Sursă foto: Pixabay.com

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net