Alimentele care conțin mai multe proteine decât un ou. Sigur le ai în frigider

Click! îți dezvăluie alimentele care au mai multe proteine decât un ou! Sunt la îndemâna oricui!

beneficii consum oua 790x460 jpg

Proteinele au numeroase beneficii, aceastea au un rol lor cheie în construirea mușchilor și în sintetizarea hormonilor și enzimelor din corpul nostru. Dar beneficiile lor nu se opresc aici, deoarece contribuie, de asemenea, la frumusețea părului, a unghiilor și a pielii noastre. Aflați mai multe! Deși ouăle sunt recunoscute ca fiind o sursă importantă de proteine, nu trebuie să subestimăm celelalte alimente care sunt, de asemenea, pline de această sursă de energie! Potrivit EatingWell, site-ul american dedicat alimentației și nutriției, un ou mare conține aproximativ 6 grame de proteine, împărțite în mod egal între gălbenuș și albuș! În plus, proteinele sale sunt "complete", dat fiind conținutul de aminoacizi esențiali pentru buna funcționare a organismului!

Alimente care conțin mai multe proteine decât un ou

Kefir

Kefirul este mult mai mult decât o simplă băutură din lapte! Cu 4,17 grame de proteine la o porție de 100 ml, acest aliment conține nutrienți esențiali pentru o dietă echilibrată. Kefirul este, de asemenea, bogat în probiotice benefice pentru sănătatea digestivă, oferind o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru menținerea sistemului digestiv în stare bună!

Sardine

Acest pește este o adevărată mină de nutrienți care dăruiesc sănătate! Potrivit Stelei Metsovas, un renumit nutriționist clinic, conservele de sardine sunt pline de proteine (cu peste 24,6 grame la 100 g). Mai mult, sunt bogate și în seleniu, conțin echivalentul a 50% din doza zilnică recomandată de vitamina D, precum și 1.800 mg de acizi grași omega 3 EPA și DHA. Pentru a profita la maximum de ele, specialistul recomandă consumul a 3 conserve pe săptămână.

Ton

Conservele de ton sunt reprezentative când vine vorba de alimente bogate în proteine! O singură conservă de 100 g conține până la 30 de grame de proteine de bună calitate! În plus, tonul este o opțiune economică și practică, care poate fi depozitată pentru perioade lungi de timp și este bogată în acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătate.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc are mai puțin zahăr și de 2 ori mai multe proteine decât iaurtul pe care îl consumăm de obicei! Și, după cum subliniază Julie Upton, dietetician autorizat și cofondator al Appetite for Health, o cană de iaurt grecesc conține aproximativ 24 g de proteine (sau 9,95 g de proteine la 100 g). Aceasta este echivalentă cu proteinele conținute în 4 ouă!

image
image
image
image
image
image
shutterstock 179983460 jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
front casa 1 jpg
Crizantemă jpeg
Un nou sezon de „Străzi deschise”, începând din weekendul 29-30 aprilie, pe Calea Victoriei (foto: Facebook / Nicușor Dan)
Carmen Iohannis si Jill Biden in Romania scoala elevi ucraineni (4) jpg