Doar gospodinele desăvârșite știu acest truc! De ce trebuie să pui bicarbonat în apa în care fierbi ouăle

Bicarbonatul de sodiu are multe întrebuințări, însă noi am aflat de ce trebuie să îl folosiți atunci când fierbeți ouale! Doar gospodinele desăvârșite știu acest truc.

Oua jpg

Bicarbonatul de sodiu este alcalin și poate ajuta la neutralizarea excesului de acid gastric, ameliorând arsurile la stomac și indigestia. O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată în jumătate de cană de apă poate fi foarte de folos, dar nu vă bazați prea mult pe acest remediu, deoarece bicarbonatul este bogat în sodiu și în cantități mari nu vă face bine. Pe lângă aceste beneficii, bicarbonatul de sodiu pare că este bun la orice! Îl puteți folosi la curățenie, dar și în bucătărie atunci când preparați diverse delicii.

De ce să folosești bicarbonat de sodiu când fierbi ouală

Ei bine, de multe ori să decojești ouăle poate fi o corvoadă, mai ales dacă coaja este lipită de albuș. Atunci când le fierb, gospodinele aleg să pună sare în apă, însă bicarbonatul de sodiu este o variantă mult mai bună! Acesta face ca ouăle să fie mult mai ușor de curățat. Bineînțeles, depinde și de cât de mult vreți să le lăsați la fiert, așa că e bine să fiți atenți și la acest detaliu. 

Totuși, bicarbonatul de sodiu mai are multe alte întrebuințări în bucătărie. Puteți folosi cu încredere puțin de bicarbonat de sodiu atunci când fierbi anumite legume precum fasolea, morcovii, broccoli, sau anumite cereale pentru că astfel grăbești procesul de fierbere, iar alimetele se vor înmuia imediat. De asemenea, este bun și atunci când vrei o carne mai fragedă, așa că adaugă o linguriță de bicarbinat de sodiu în oală atunci când fierbi carnea de pui sau vită. 

bicarbonat de sodiu jpg

Bicarbonatul de sodiu pentru curățenie

Bicarbonatul de sodiu dizolvă petele dificile și neutralizează mirosurile neplăcute și, cel mai bine și nu este toxic. Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru a scăpa de mirosurile persistente. Pur și simplu puneți o cană plină în spatele frigiderului și va neutraliza mirosurile. Ca produs de curățare a bucătăriei, bicarbonatul de sodiu este de două ori eficient, dizolvând petele și în același timp neutralizând mirosurile. La fel cum poate elimina mirosurile din frigider, bicarbonatul de sodiu poate face minuni pentru coșul de gunoi. Pur și simplu presărați puțin pe fundul acestuia și mirosul va dispărea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
image
actualitate.net
image
actualitate.net