Alimentul minune care protejează inima și bila. Nu îngrașă și se găsește în toate supermarketurile

Ultima actualizare:

Consumul de ouă nu face rău. Aceasta este concluzia specialiștilor care dărâmă astfel mitul conform căruia ouăle multe sunt periculoase. Acest aliment este chiar unul minune, fiind un înlocuitor foarte bun pentru carne, iar vitaminele B întăresc sistemul nervos, scrie adevărul.ro.

Care este alimentul care conține 30% din doza zilnică de Omega 3 Foto: Shutterstock
Care este alimentul care conține 30% din doza zilnică de Omega 3 Foto: Shutterstock

,,Despre ou numai de bine! Paștele tocmai a trecut, dar noi o să tot ciocnim ouă, măcar până la Înălțare. Fie că sunt colorate sau doar fierte, ouăle vor rămâne în actualitate măcar și pentru că, nu-i așa, odată cu vremea frumoasă se "deschide" și sezonul curelor de slabire.

Si ce dieta ar fi aia fără ou fiert? Nimic nu satură mai tare și nu ține mai bine de foame decât oul. Și asta cu numai 80 calorii. Mai puneți lângă el un iaurt, o felie de pâine prăjită, 2-3 ridichi, castravete și ardei gras și masa-i gata! Unde mai pui că oul e colecistokinetic, stimulează bila leneșă și îmbunătășește digestia. Adevărul e că oul în sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienți", a precizat nutriționistul Mihaela Bilic.

Ouăle sunt o alegere excelentă într-o dietă sănătoasă 

Ouăle oferă senzația de sațietate și conțin proteine care transmit creierului semnale care ne ajută să ne săturăm mai repede, așadar sunt ideale atunci cand ne alcătuim o dietă ce se încadrează într-un anumit număr de calorii. 

În plus, consumul lor prezintă  beneficii pentru sănătate. Ele conțin proteine de bună calitate, ajută la reglarea colesterolului HDL („bun”) și scad riscul unui atac cerebral. Ouăle sunt o alegere excelentă într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine, ele conțin și vitamine și minerale.

Oul rămâne un produs alimentar de înaltă calitate nutrițională pentru adulți, inclusiv bătrâni și copii, și este consumat pe scară largă în întreaga lume. În paralel, există dovezi convingătoare că oul conține, de asemenea, mulți compuși bioactivi încă neexplorați, care pot fi de mare interes în prevenirea și vindecarea bolilor. 

Câte ouă poți să consumi

Există totuși o limită recomandată pentru numărul de ouă pe care ar trebui să le mănânci. Potrivit specialiștilor, ar trebui sa consumi unul sau maximum două ouă pe zi dacă ești o persoană sănătoasă, și mai ales, tânără și provii dintr-o familie în care nu sunt cazuri de dislipidemii, boli cardiovasculare, diabet.

Trebuie să ai grijă să reduci cantitatea de ouă dacă un medic de familie sau un dietetician ți-a făcut această recomandare, în funcție de starea ta de sănătate. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net