Amenajarea casei dvs. cu rafturi metalice si decorative – O nouă tendință adoptată de vedete
Selecția de accesorii, decorațiuni și sisteme de depozitare cu rafturi este imensă în acest an, prin urmare merită să aruncăm o privire mai atentă asupra lor, deoarece și vedetele au apreciat deja această direcție de design interior, care este de ceva timp în TOP.
În prezent, rafturile de perete sunt un element de decor important pentru casă, mai ales pentru că oferă multe avantaje. Cel mai mult atrag atenția rafturile de depozitare ușoară, care se potrivesc perfect în interioarele mai deosebite, în care predomină mobilierul minimalist, cum sunt de pildă mansardele.
Rafturile de perete cât și rafturile din metal ies în evidență în orice locuință, prin designul universal. Specialiștii în design interior consideră că un raft metalic merge perfect și într-un birou modern, mai ales că acesta este practic, util și are un aspect ce poate crea cu succes un spațiu loft perfect.
Rafturile metalice, de depozitare ușoară pot fi utilizate și în alte spații din locuință: în bucătărie, hol, cămară, garaj sau terasă. Ele vin perfect într-o bucătărie mică , care deși pare un pic înghesuită, are un stil modern creat de blatul din lemn sau marmură, lămpile din tavan în nuanțe metalice, peretele din cărămidă, cuptorul modern și alte aparate electrocasnice din inox.
Iubitorii de modă sunt încântați de aceste sisteme de depozitare, mai ales dacă au un design irezistibil, ca în cazul rafturilor de perete. Acestea pot fi din metal ori pot avea un aspect retro-vintage, care este acum în trend. Un raft metalic plin de cărți poate crea o cameră wow și poate fi în diferite dimensiuni și modele. Există fel de fel de articole care se pot depozita pe asemenea rafturi, care arată grozav expuse astfel.
Rafturile de perete sunt de fapt niște obiecte de interior destul de simple, care nu și-au pierdut relevanța niciodată. Ele pot avea însă și forme mai complexe, pot fi în culori strălucitoare, sau personalizate special pentru anumite interioare. De regulă sunt din metal, dar pot fi și din alte materiale: lemn, sticlă, PAL, gips-carton, PDF sau combinații ale acestora. Iată câteva exemple: https://rafturionline.ro/rafturi-depozitare-usoara.
În acest an, rafturile care se amplasează în spațiul interior al locuinței, au dimensiuni și forme diferite și pot fi suspendate, montate pe perete sau poziționate pe podea. Prin formă, design și caracteristici de proiectare, rafturile sunt niște piese de mobilier fără îndoială, ele pot fi verticale, orizontale sau proiectate în consolă, pot avea mai multe niveluri, unele modele prezintă și pereți laterali. Alegerea se face în funcție de designul interior și de preferințele individuale.
Cele mai populare sunt însă rafturile clasice din metal, care pot fi folosite peste tot în locuință: în dormitor, sufragerie, pe hol sau în bucătărie. Ele se aplică și în baie, au rol de etajeră ce servește ca spațiu suplimentar de depozitare. Unele prezintă și sistem de manevrabilitate prin roți, ceea ce este un atu în plus. Rafturile se asamblează ușor, sunt rezistente și utile pentru stocarea anumitor obiecte.
Un alt sistem de rafturi în trend este cel de colț, care ajută în transformarea interiorului într-un unul modern și elegant. Fixarea raftului se poate face de cei doi pereți adiacenți, iar în ansamblu, designul este unul atrăgător, deși soluția în sine pare neobișnuită pentru o locuință. Rafturile de colț sunt folosite pentru cărți, obiecte decorative, etc.
În 2021, au atras atenția în special rafturile metalice, pentru că acestea se încadrează frumos în orice interior. Sunt populare mai ales acelea care au caracteristici bune, în ceea ce privește aspectul, rezistența, fiabilitatea și durabilitatea. Rafturile metalice trebuie să fie de înaltă calitate, să reziste la coroziune. Unii preferă rafturile din sticlă, le consideră mai elegante, însă acestea sunt fragile. La o simplă lovitură, aceste rafturi se pot deteriora, deci pe ele trebuie depozitate doar obiecte mai ușoare.