Anunț important pentru bucureșteni. Ce se intamplă cu transportul în comun?

Vești bune pentru bucureștenii care folosesc transportul în comun! Începând de ieri, un nou parteneriat cu Google ușurează semnificativ transportul în capitală, călătorii având posibilitatea de a vedea în timp real locația tramvaiului, autobuzului, sau chiar a troleibuzului pe care îl așteaptă.

Bucureștenii pot urmări locația tramvaielor. / foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook
Bucureștenii pot urmări locația tramvaielor. / foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook

Anunțul făcut de către Primăria Municipiului București pe pagina acesteia de Facebook este o veste binevenită pentru toți dintre noi care folosim transportul în comun în capitală. Conform anunțului, parteneriatul încheiat cu Google a intrat deja în vigoare, urmând ca orice român ce deține un smartphone să poată folosi chiar din această dimineață noua opțiune. Conform Primăriei, noile informații pot fi accesate de către români prin aplicația Google Maps, care este compatibilă cu cele mai multe telefoane mobile.

Cei dintre noi care folosesc transportul comun în capitală s-au găsit, cu siguranță, în următoarea situație: după ce aștepți mai bine de zece minute în stația de tramvai, deja în întârziere către locul de muncă, mergi la stația de autobuz, pentru că le-ai văzut că trec mai des. Ei bine, fix când ai ajuns, vezi un tramvai cum intră, fără grabă, în stație, fără ca tu să mai poți ajunge la el. Conform anunțului Primăriei, asemenea situații frustrante țin acum de domeniul trecutului.   

Bucureștenii își vor putea planifica mai eficient traseul 

Primarul General, Nicușor Dan, asigură bucureștenii că aplicația este una eficientă și ușor de folosit de către utilizatori. Conform acestuia, Google calculează ruta cea mai eficientă până la destinația aleasă de utilizator. Acestora le vor fi prezentate mai multe opțiuni de traseu, inclusiv cu metroul, sau dacă este cazul, trenul. Astfel, bucureștenii vor putea alege pe loc ruta optimă, scăzând, poate chiar semnificativ, timpul petrecut în trafic.

Aplicației îi este posibilă afișarea în timp real a locației mijloacelor de transport în comun și a timpului estimat de așteptare pentru că adună datele de la GPS-urile diverselor tipuri de transport în comun, din București și Ilfov. Mai departe, Google afișează aceste date fiecărui utilizator interesat.

Conform Primarului General, noul parteneriat încheiat cu Google aliniază Bucureștiul altor capitale europene, care deja folosesc acest sistem, precum și, în general, orașele majore ale continentului. Nicușor Dan, în anunțul de pe Facebook, mulțumește celor de la STB și TPBI, a căror muncă a ajutat la semnarea parteneriatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net