Apariție rară în pădurile din România. A fost surprins un animal care are o tulburare genetică: „Astfel de întâlniri sunt remarcabile"

Jandarmii montani de la Postul Montan Bran-Moieciu au avut privilegiul de a întâlni o căprioară albă în zona Valea Porții din Bran. Această apariție de excepție, extrem de rară în România, a fost documentată printr-o serie de imagini inedite, capturând frumusețea unică a acestui exemplar.

Pădure. Foto: arhiva.
Pădure. Foto: arhiva.

Cum se explică culoarea blăniței acestui animal

Fotografiile surprinse de jandarmi arată căprioara albă parcurgând grațios peisajul muntos, iar contrastul dintre blana ei albă și fundalul natural oferă privitorilor o imagine spectaculoasă. Culoarea deosebită a blănii se atribuie cel mai probabil albinismului.

Albinismul, o anomalie genetică care se traduce prin lipsa totală sau parțială a pigmenților, conferă acestei căprioare o nuanță albicioasă în contrast cu mediul înconjurător. Cu toate că această apariție spectaculoasă poate părea un dar al naturii, experții subliniază că, în realitate, culoarea albă dezavantajează animalul în sălbăticie, mai ales în afara sezonului hibernal.

Viața în sălbăticie pentru animalele albinoase este adesea presărată cu provocări

image

Albinismul este o anomalie congenitală care constă în lipsa totală sau parțială de pigmenți în celulele inferioare ale pielii, determinând culoarea albicioasă a pielii și a părului și, uneori, culoarea roșiatică a irisului", explică Ilie Bejenariu, expert în domeniu.

Viața în sălbăticie pentru animalele albinoase este adesea presărată cu provocări și dificultăți. Acestea se confruntă cu probleme de vedere, fapt ce le îngreunează activitățile precum vânătoarea sau identificarea potențialelor pericole. De asemenea, găsirea unui partener poate fi o provocare, iar incapacitatea de a se camufla în mediu le expune unui risc crescut în fața prădătorilor, care le detectează ușor, mai ales în perioadele în care mediul înconjurător nu oferă un strat protector natural, cum ar fi iarna.

Jandarmii montani au subliniat raritatea și importanța acestei întâlniri, evidențiind satisfacția pe care o aduce explorarea naturii în toată splendoarea sa. Mesajul transmis de aceștia este un apel la protejarea mediului și a ecosistemului, astfel încât toți să avem o șansă de a trăi astfel de momente remarcabile.

„Astfel de întâlniri sunt remarcabile"

Căprioară albă. Foto: Jandarmeria Brașov.
Căprioară albă. Foto: Jandarmeria Brașov.

Astfel de întâlniri sunt remarcabile și ne aduc aminte de fragilitatea și frumusețea naturii noastre. Vă îndemnăm să aveți grijă de mediul înconjurător, pentru a păstra aceste minuni ale naturii pentru generațiile viitoare", au declarat jandarmii, subliniind importanța conservării biodiversității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net