Aplicație matrimonială inedită. A fost concepută pentru sporirea natalității

În lupta împotriva declinului demografic, guvernul orașului Tokyo a introdus o aplicație de întâlniri inovatoare bazată pe inteligență artificială, denumită „Tokyo Futari Story”. Scopul acestei inițiative este să transforme milioanele de rezidenți necăsătoriți în cupluri, promovând căsătoria și procreerea în detrimentul celibatului.

„Tokyo Futari Story”, aplicație de întâniri. Foto: arhiva.
„Tokyo Futari Story”, aplicație de întâniri. Foto: arhiva.

Versiunea de probă a aplicației a fost lansată la sfârșitul anului 2023, iar varianta completă urmează să devină disponibilă din primăvară. Procesul de înregistrare implică furnizarea detaliilor privind veniturile și prezentarea documentelor care atestă statutul de persoană singură. Inteligența artificială joacă un rol esențial, asociind candidații în funcție de valorile specificate de utilizatori.

Peste 32% dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani nu au fost niciodată căsătoriți

Statisticile oferite de Institutul Național de Cercetare a Populației și Securității Sociale subliniază nevoia acută de soluții pentru combaterea scăderii demografice. În Tokyo, peste 32% dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani nu au fost niciodată căsătoriți, iar aceeași situație se întâlnește și în rândul a aproximativ 23,79% dintre femei.

„Tokyo Futari Story” vine să ofere o oportunitate nouă celor interesați să își găsească un partener de viață. Cu toate acestea, există voci critice care susțin că o altă aplicație de dating nu rezolvă cauzele subiacente care determină alegerea celibatului. Unii consideră că guvernele ar trebui să abordeze mai profund motivele pentru care oamenii evită căsătoria și înființarea unei familii.

70% dintre cei dornici de căsătorie au întâmpinat dificultăți în găsirea unui partener

Lipsa unui venit adecvat pentru a susține cheltuielile legate de căsătorie și creșterea copiilor este adesea invocată drept motiv pentru preferința japonezilor de a rămâne singuri. Într-un sondaj din 2021, 70% dintre cei interesați să se căsătorească au întâmpinat dificultăți în găsirea unui partener și nu s-au simțit „confortabil” folosind aplicații de întâlniri. În replică, guvernul de la Tokyo a decis să implementeze acest sistem bazat pe inteligență artificială, oferind o șansă celor care caută parteneri să își îndeplinească dorințele. Cu toate acestea, nu există încă date precise privind numărul de utilizatori și câți au găsit cu succes un partener de viață prin intermediul aplicației. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net