Aşa amenajezi camera de lucru a elevului

Ultima actualizare:

    Începe în curând un nou an școlar, iată cum ar trebui să arate camera copilului
Începe în curând un nou an școlar, iată cum ar trebui să arate camera copilului

10 septembrie – ziua în care vom auzi din nou sunetul clopoţelului, iar copilul nostru va păşi cu emoţii în sala de clasă. Însă, până atunci, va trebui să-i cumperi rechizitele şi să-i pregăteşti camera de studiu. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta s-o amenajezi corect, în aşa fel încât micul tău elev să beneficieze de cele mai bune condiţii de învăţat.

Văruieşte în culori neutre sau pastel

Înainte de toate, camera de studiu a celui mic trebuie văruită. Însă, culoarea pe care o alegi este foarte importantă. Dacă nu ştiai, află că nuanţele puternice şi stridente precum roşu, roz, albastru sau portocaliu distrag atenţia copilului care nu mai poate fi atent la lecţii. Aceste culori îi dau o stare de agitaţie permanentă, pe care nu o conştientizează, dar care îi influenţează negativ capacitatea de concentrare.

Atenţie la lumina naturală

Camera de lucru trebuie să fie cât mai bine luminată – iar aici ne referim strict la lumina naturală. Când copilul tău învaţă, nu acoperi geamurile cu jaluzele sau draperii. Lumina naturală, faţă de cea artificială, este recomandată mai ales atunci când îşi face lecţiile la masa de lucru sau citeşte. Vei vedea că cel mic va fi plin de energie şi va da randament maxim. Pe de altă parte, o cameră întunecată îi va induce o stare de somnolenţă, se va concentra mai greu şi nu va avea nici un chef de teme.

Cât mai multe rafturi şi sertare

Dulapurile din cameră şi mai ales biroul trebuie prevăzute cu cât mai multe rafturi şi sertare. Pe un perete poţi pune şi câteva poliţe. Astfel, copilul va avea suficient spaţiu de depozitare a cărţilor, caietelor, ustensilelor de scris şi a altor accesorii pentru şcoală. Ateţie! Un raft sau un sertar ar trebui să fie destinat manualelor, altul caietelor pentru teme, pe o poliţă poţi aranja cărţile cu poveşti, în alt sertar copilul ar putea păstra creioanele colorate, cariocile, pixurile şi stiloul. Pe birou poţi pune un glob geografic, numărătoarea, suportul pentru ustensile de scris şi, în general, obiectele pe care le foloseşte cel mai des.

Cumpără biroul potrivit

Biroul este piesa de mobilier esenţială în camera copilului tău, iar locul ideal pentru amplasarea lui este în faţa ferestrei. Asta, pentru că cel mic are nevoie de cât mai multă lumină naturală atunci când îşi face temele. Lumina trebuie să vină din faţă sau din stânga dacă elevul scrie cu mâna dreaptă. Dacă este stângaci, lumina trebuie să vină din partea dreaptă. Dacă spaţiul nu-ţi permite să aşezi biroul lângă geam, va trebui să dotezi masa de lucru a copilului tău cu o sursă artificială de iluminat – o veioză cu lumină rece, care nu oboseşte aşa de tare ochii celui mic. 

Apoi, primul lucru de luat în calcul este mărimea biroului, care trebuie să se potrivească perfect cu înălţimea copilului tău. Dacă biroul este prea mic, elevul va sta ghemuit şi cocoşat când va scrie. Dacă biroul este prea înalt, copilul va sta cu coatele foarte ridicate, iar poziţia corpului său nu va fi una firească. Vor apărea dureri de spate, de coloană, dureri în zona gâtului, a umerilor şi la ceafă. Caută un model reglabil pe înălţime, care poate fi adaptat pe măsură ce copilul creşte. În acest fel, el va putea folosi biroul timp de mai mulţi ani.

Cum alegi corect scaunul pentru birou

Un scaun bun ar trebui să permită ajustarea în înălţime pentru ca elevul să stea confortabil, cu genunchii la un unghi de 90 de grade. Atunci când scrie, mâinile copilului trebuie să fie sprijinite pe birou într-un mod natural, să nu fie prea ridicate.Spătarul ar trebui să sprijine curba naturală a coloanei vertebrale şi să susţină partea lombară. Este recomandat ca spătarul să fie suficient de mare încât să poată sprijini atât umerii, cât şi zona gâtului.Şezutul scaunului trebuie să fie confortabil, nici foarte moale, dar nici tare. Caută un model care să ofere suficient suport feselor şi şoldurilor.Când cumperi scaunul pentru copilul tău, mergeţi împreună la magazin şi lasă-l pe cel mic să probeze câteva modele. Îţi va spune care este scaunul cel mai confortabil. Atenţie ca nu cumva cel mic să aleagă în funcţie de alte criterii, diferite de ale tale, precum forma sau culoarea!Alege scaunul în funcţie de dimensiunile biroului. Nu lua ceva prea mic sau, dimpotrivă, prea mare!Şi materialul din care e confecţionat scaunul de birou e foarte important. De exemplu, pielea naturală şi pielea sintetică reţin umezeala. Vara, copilul va transpira, iar materialul, pentru că nu reţine umezeala, se va “lipi” de picioare.Dacă elevul e de vârstă mică, nu sunt recomandate scaunele cu rotile. E posibil să se plimbe sau să se învârtă cu scaunul şi să cadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kate Middleton Foto GettyImages jpg
alimente sanatoase jpg
Ceausescu facebook jpg
mancare de tip fast food jpg
televizor istock jpg
ninsoare jpeg
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net