Au evadat din închisoare folosind o periuță de dinți!

Ultima actualizare:

Evadare ca în filme dintr-o închisoare din SUA. Doi deținuți au evadat după ce  au săpat un tunel cu ajutorul unei periuțe de dinți și a unui obiect metalic.

Închisoare în SUA (FOTO: Shutterstock)
Închisoare în SUA (FOTO: Shutterstock)

Doi deținuți ai închisorii Newport News din Statele Unite, John M. Garza, în vârstă de 37 de ani, și Arley V. Nemo, de 43 de ani, au evadat după ce au săpat un tunel cu ajutorul unei periuțe de dinți și a unui obiect metalic. Fuga celor doi a fost raportată luni, 20 martie, în jurul orei 19:15, după ce aceștia nu au fost prezenți în timpul apelului de seară, informează CBS News.

Întâmplarea, demnă de un scenariu de film, s-a petrecut în statul american Virginia, cei doi punându-și la cale planul după ce au observat că zidul închisorii era crăpat. Cu răbdare și meticulozitate, folosindu-se de un obiect metalic, pe care autoritățile l-au asemănat cu ,,o unealtă primitivă”, și de o periuță de dinți pe care aceștia au modificat-o, au străpuns zidul penitenciarului, scăpând din celula lor și reușind să evadeze după ce au sărit zidul din jurul închisorii.

Autoritățile nu au specificat cât timp le-a luat celor doi deținuți pentru a săpa tunelul cu pricina, dar au recunoscut că pereții închisorii prezintă astfel de ,,defecte structurale”, acestea fiind în prezent remediate de o echipă specializată de ingineri.

Deținuții și gaura în zid făcută cu periuța de dinți
Deținuții și gaura în zid făcută cu periuța de dinți

Reperați la un restaurant de clătite

S-au bucurat de libertate doar nouă ore, deoarece au fost raportați de niște localnici vigilenți, care i-au identificat într-un cunoscut restaurant de clătite, la șapte mile depărtare (aproximativ 11 km), informează publicația The Mirror.

,,Sunt recunoscător cetăţenilor care i-au văzut pe Garza şi Nemo şi au anunțat autorităţile", a declarat Gabe Morgan, şeriful din Newport News.

John M. Garza, cu domiciliul în Hampton, a fost arestat pentru multiple infracțiuni, precum sfidarea instanței și încălcarea termenului de probațiune. Arley V. Nemo, domiciliat în Gloucester, a fost pus sub acuzare pentru comiterea acelorași infracțiuni și, în plus, pentru fraudă cu cărți de credit, furt de cărți de credit, tâlhărie, fals și uz de fals, conform site-ului cleveland.com. Aceștia fuseseră condamnați și închiși în penitenciarul Newport News încă de anul trecut.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net