Avertisment important pentru românii care stau la bloc. O banală greșeală v-ar putea costa 3.000 de lei

Românii care locuiesc la bloc și fac grătare se pot alege cu amenzi usturătoare. Mulți consideră că cel mai dificil trai este cel de bloc, întrucât diversele preocupări ale vecinilor pot deveni de-a dreptul deranjante, precum grătarul făcut în zonele care nu sunt special amenajate.

Ce riscă românii care stau la bloc / foto: Arhivă Click!
Ce riscă românii care stau la bloc / foto: Arhivă Click!

Povestea unui bărbat care locuiește în zona de Vest a Ploieștiului a devenit virală. Bărbatul se confruntă în fiecare vară cu tradiționalul fum cu miros de mici, vinovată fiind chiar o familie din bloc. Oamenii fac grătarul chiar sub fereastra cetățeanului revoltat, fapt care l-a determinat pe acesta să ia atitudine. 

„N-am cum să las un geam deschis cât e ziua de mare”

Bărbatul a mărturisit că o familie din blocul în care locuiește a dezvoltat obiceiul de a face grătar în fiecare weekend, chiar lângă geamurile acestuia, ca să nu mai punem la socoteală manelele care cântă încă de la primele ore ale dimineții.

„Uneori cred că sunt ghinionist din fire. Când m-am mutat în bloc, până în Revoluție, parcă era altfel… Acum, parcă lumea și-a pierdut minițile. Auzi numai înjurături, farfurii sparte, țipete …

Asta nu ar fi nimic, dar la mine în bloc, o familie de la etajul II, a făcut un obicei ca, în fiecare weekend, să facă grătar, chiar lângă geamurile mele.

Lumea o să spună că sunt sensibil, dar pe lângă gălăgia aferentă, pe lângă manele, strigăte, la pachet am parte și de fumul de la grătarul de mici.

N-am cum să las un geam deschis cât este ziua de mare. Am încercat să discut cu vecinul, dar am picat tot eu de fraier. Mi-a zis că dacă nu-mi place să închid geamul, că e „proprietar” și își permite să facă ce vrea.

Cu orice risc, chit de se supără, aș dori să reclam problema. Există posibilitatea să scap de grătarul vecinului, sub geamul meu?

Că până la urmă și eu sunt „proprietar” și aș vrea ca măcar în weekend să nu mă trezesc cu noaptea în cap, cu manelele vecinului și în mirosul lui de mici”, a mărturisit bărbatul, potrivit observatorulph.ro

Românii care fac grătar în fața blocului se pot alege cu amendă

Amenzi pentru românii care fac grătar în fața blocului / foto: Shutterstock
Amenzi pentru românii care fac grătar în fața blocului / foto: Shutterstock

Deși nu mulți sunt cei care știu, adevărul este că există o lege  referitoare la locurile special amenajate pentru activitățile de picnic, dar și la sancțiunile care pot fi aplicate pentru nerespectarea Legii 54/2012. Așadar, sancțiunile pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 3.000 de lei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net