Legea pe care trebuie să o știe toți românii care stau la bloc. Aceasta permite anumitor persoane să intre peste tine în apartament în orice moment

Ultima actualizare:

Știai că există o lege care le permite anumitor persoane să intre în orice zi și la orice oră, în anumite condiții, în apartamentul tău? Dacă ți-a trecut prin minte faptul că nu le vei permite accesul acesora în locuință, trebuie să ai în vedere faptul că riști să primești o amendă destul de piperată, de până la 3.000 de lei.

Anumite persoane au dreptul de a intra oricând în apartamentul tău. Foto: Click.
Anumite persoane au dreptul de a intra oricând în apartamentul tău. Foto: Click.

Cine sunt cei care au dreptul, conform legii, să intre în apartamentul tău la orice oră

Președintele sau administratorul unei asociații de locatari poate intra, potrivit legii nr.196/2018, în apartamentul unei persoane în orice moment. Această lege a fost votată în 2018 și poate fi aplicată în anumite condiții. Iată care sunt situațiile în care aceștia pot intra în locuința ta: 

În cazul în care ai uitat apa de la robinet dată drumul

Sunt câteva situații în care președintele sau administratorul unei asociații de locatari poate să intre în locuința ta. Acestea sunt foarte clar specificate în lege. De exemplu, conform acestei legi, dacă uiți apa de la robinet dată drumul, administratorul poate intra în apartamentul tău. Această măsură este cumva necesară, dacă ținem cont de faptul că din cauza unei imprudențe de acest gen și celelalte apartamentele pot fi inundate în cazul în care el nu intervine.

Dacă muzica este prea tare

Un alt exemplu de situație în care acesta poate intra în apartamentul tău este și atunci când organizezi o petrecere prea zgomotoasă.

Așadar, dacă muzica este prea tare și deranjează vecinii, administratorul blocului poate interveni pentru a remedia rapid problema.

Când locuința necesită lucrări de construcție

O altă situație care impune acest lucru este când locuința necesită o serie de reparații sau lucrări de construcție. În acest caz, se emite în mod normal un preaviz.

Amenzi de la 500 până la 3.000 de lei pentru cei care nu se supun acestei legi

De asemenea, este bine de știut că cei care refuză să îi primească în locuință pot fi sancționați. Legea nr 196/2018 prevede aplicarea unor amenzi, iar sancțiunile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 3.000 de lei, scriu cei de la capital.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net