Se schimbă legea! Cum arată noul logo care ar urma să apară pe produsele româneşti. Ce semnifică

O nouă lege ar putea veni în sprijinul tuturor cumpărătorilor care doresc să se orienteze spre produsele din țara noastră, în magazine. Este vorba despre o etichetă care face clar faptul că produsul în cauză a fost atât fabricat, cât și ambalat în România, iar atât consumatorii cât și producătorii din țara noastră laudă proiectul de lege.

Legea va fi introdusă în Senat în toamnă / FOTO: Shutterstock
Legea va fi introdusă în Senat în toamnă / FOTO: Shutterstock

Un nou proiect de lege ar putea veni în ajutorul fiecărui român care dorește să se orienteze la rafturile din magazine către produse din țara noastră. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către observatornews.ro, este vorba desre o simplă etichetă care va fi aplicată tuturor produselor autohtone, pe care va fi menționat „De origine România”. După cum ne și puteam aștepta, proiectul a fost lăudat atât de consumatori, cât și de producători, mai ales în condițiile în care tot mai multe alimente de import se strecoară pe piața noastră, în detrimentul produselor locale.

Conform informațiilor, când vine vorba despre cheltuielile financiare necesare pentru aplicarea noii etichete, se pare că acestea vor fi suportate în totalitate de către Ministerul Agriculturii. Singura veste proastă a acestui proiect este că vom mai avea de așteptat până când vom putea găsi eticheta specială pe rafturile din România. Se pare că proiectul de lege va fi introdus pentru dezbatere în Senat tocmai undeva în toamna anului acesta, urmând apoi să treacă și prin Camera Deputaților.

Proiectul de lege se bucură deja de multă popularitate

Din fericire, proiectul de lege este unul extrem de popular, fiind susținut atât de producătorii din țara noastră, cât și de românii care vor să se orienteze spre produse autohtone, în magazine. Desigur, există și unele condiții pentru ca un produs să poată avea această etichetă. Mai precis, dacă este vorba despre un produs provenit de la animale, acestea trebuie crescute într-un mediu natural. Iar pentru alte tipuri de produse, procentul de ingrediente străine folosite nu trebuie să fie mai mare de 25%, dacă vor să fie etichetate drept „De origine România”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
traffic light 876047 1280 jpg
pizza pixabay jpg
semafor camile kumtag china captura video jpg
alfred blaschke parasutism 106 ani guinness world records jpg
primar voineasa olt jpg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
bucuresti pexels jpg
Ema Prisca si matei paun intalnire de taina 6 1024x683 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net