Pericolul neștiut la care sunt expuși românii. Ce conține, de fapt, carnea vândută în supermarketuri

Românii care cumpără carne din supermarketuri ar trebuie să fie mult mai atenți la ceea ce consumă. Acest produs perisabil ascunde un pericol de care mulți consumatori ar trebui să știe. Rămâi în continuare pentru a afla descoperirile specialiștilor.

Carne pe rafturile supermarketurilor. FOTO: Pixabay
Carne pe rafturile supermarketurilor. FOTO: Pixabay

Cercetătorii din Spania au efectuat recent un studiu, iar rezultatele sunt unele cu adevărat tulburătoare. Potrivit descoperirilor, un procent de 40% din carnea vândută pe rafturile supermarketurilor conține bacterii care opun rezistență antibioticelor.

Carnea din supermarketuri, un real pericol!

În cercetarea efectuată de chimiștii din Spania, aceștia au analizat carne de porc, pui, curcan și vită. În toate aceste tipuri de carne a fost descoperită prezența bacteriilor rezistente la antibiotice, reprezentând un pericol destul de mare pentru consumatori.

E.coli – este cea mai întâlnită bacterie din tipurile de carne de mai sus, a cărei prezență a fost depistată în procent de 27%. Ea se regăsește cel mai adesea în carnea de pasăre.

„Intervențiile de la fermă până la farfurie ar trebui să fie o prioritate pentru protejarea consumatorului. De exemplu, aplicarea metodelor de supraveghere în laborator, care permit studierea în continuare a bacteriilor cu risc ridicat și evoluția acestora. Toate trebuie să fie în conformitate cu cele mai recente programe de restricție stabilite de UE, privind utilizarea antibioticelor în medicina veterinară.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituția care a realizat cercetarea, potrivit informațiilor apărute în presă. 

Cum împiedicăm contaminarea

În urma statisticilor, cercetătorii avertizează oamenii să nu se panicheze, întrucât există câteva trucuri ajutătoare.

Înainte de toate, este important de reținut faptul că este normală prezența bacteriilor, însă într-un procentaj cât mai scăzut. Carnea de porc conține cele mai puține bacterii rezistente la antibiotice. În paralele, cele mai multe au fost descoperite în carnea de curcan (86%) și în carnea de pui (56%).

Pentru a nu ne expune niciunui risc de contaminare, cercetătorii ne îndeamnă să respectăm regulile de depozitare și gătire a cărnii.

Atât timp cât carnea este gătită corect, nu reprezintă niciun risc. De asemenea, important de reținut este că, deși bacteriile sunt imune la antibiotice, ele nu rezistă la temperaturi ridicate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net