Câtă carne e bine să mănânci într-o săptămână? Mihaela Bilic a dezvăluit cantitatea ideală: „Da, atât de micuță este”

Ultima actualizare:

Ne aflăm în post și consumul de carne este mult mai redus în perioada aceasta. După cum știm, excesul nu este niciodată bun, indiferent despre ce aliment vorbim. Specialista în nutriție Mihaela Bilic vine să clarifice câtă carne este recomandat să mâncăm într-o săptămână pentru a ne păstra silueta și sănătatea.

Mihaela Bilic FOTO Facebook webp

Invitată în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe"  de la Spectacola, Mihaela Bilic a declarat că nu îi place să se orienteze după recomandări pentru că acestea se bazează pe statistică, eliminând astfel extremele. Practic se ia în considerare doar majoritatea, când știm bine că fiecare dintre noi este unic, iar fiecare are nevoi diferite.

Friptură de porc FOTO Shutterstock jpg

Fiecare organism reacționează diferit, de aceea este necesar consultul unui medic nutriționist care să ne spună exact ce dietă alimentară este nevoie să urmăm în funcție de ceea ce ne dorim: să scădem în greutate, să ținem un regim pentru probleme de sănătate etc. 

Câtă carne trebuie să consumăm săptămânal

Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.

Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele. Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori. 

Mihaela Bilic: „Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână”

Nouă, ca români, ne place carnea și mâncăm nu 500g. Adică se poate să mănânci 500g și la o singură masă, dacă e. (...) Ei bine, la capitolul proteine, tot măcar avem un avantaj faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice, chiar funcționează.

Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Și atunci e normal, atâta vreme cât există abundența alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea „Pastila de Frumusețe".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
cristi serb chefi la cutite 4 webp
netflix jpg
netflix pixabay png
cub Pepe botez png
maria dragomiroiu sot jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net