Cum influențează dieta vegetariană instalarea rapidă a menopauzei. Mihaela Bilic: ,,Carbohidrații sunt factorii care...”

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști români. Mereu conectată la nevoile oamenilor din jurul ei și a celor care o urmăresc, deseori oferă sfaturi importante legate de nutriție, alimentație și sănătate. Recent, medicul nutriționist a explicat cum menopauza se poate instala cu doi ani mai devreme, din cauza dietei vegetariene.

Mihaela Bilic a vorbit despre dieta vegetariană (Foto: Pixabay/Facebook)
Mihaela Bilic a vorbit despre dieta vegetariană (Foto: Pixabay/Facebook)

Mihaela Bilic are o comunitate destul de mare în social media și nu rare sunt ocaziile în care vorbește cu oamenii despre problemele pe care aceștia le au. Recent, Mihaela Bilic a abordat o discuție referitoarea la instalarea rapidă a menopauzei. Ce o declanșează și cum poate fi întârziată.

Mihaela Bilic, despre alimentele care grăbesc instalarea menopauzei

În social media, medicul nutriționist a explicat faptul că există anumite alimente care conduc la apariția prematură a menopauzei.

Potrivit datelor unui studiu efectuat de britanici, carbohidrații sunt factorii care conduc la instalarea menopauzei chiar cu doi ani mai devreme. Totuși, în rândul femeilor care consumă cât mai multe legume proaspete și pește gras, instalarea menopauzei poate fi întârziată cu aproximativ 3,3 ani.

,,Un studiu prospectiv făcut pe femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani a demonstrat că instalarea menopauzei poate fi întârziată cu până la 3,3 ani dacă consumăm legume proaspete și pește gras. The UK Women Cohort Study a urmărit obiceiurile alimentare a 35372 femei timp de 6 ani.

Concluzia? Dieta vegetariană și consumul unor cantități mari de carbohidrați de tipul orez, paste făinoase sau pâine grăbește instalarea menopauzei cu 1,8 ani. La polul opus, consumul zilnic de legume și ulei de pește are efecte miraculoase în menținerea sintezei de hormoni sexuali feminini.”, a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook.

Mihaela Bilic și secretul împotriva îmbătrânirii

În cadrul aceleiași postări, medicul nutriționist a precizat că acizii grași omega 3 din pește, dar și vitaminele din legume sunt esențiale împotriva procesului de îmbătrânire.

,,Îmbătrânirea înseamnă oxidare, iar ovarele sunt și ele supuse acestui fenomen. Cine se poate opune “ruginirii” noastre din interior? Vitamina C și antioxidanții din legume, alături de acizii grași esențiali omega 3 din pește! Organismul uman nu poate sintetiza vitamina C, ea trebuia adusă din alimentație. La fel și pentru acizii grași omega 3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre omega 3 și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire.

Prezența de polifenoli vegetali în tubul digestiv protejează grăsimile omega 3 de oxidare și permite trecerea în circulație a unor molecule de acizi grași cu eficiență crescută. Legume și ulei de pește, ăsta pare a fi secretul tinereții fără bătrânețe!”, a adăugat medicul nutriționist.

Beneficiile acizilor grași omega 3

Medicul nutriționist a explicat importanța consumului de acizi grași omega 3. Aceștia dispun de multiple beneficii, printre care se numără asigurarea oxigenării celulelor corpului, scăderea tensiunii arteriale, scăderea șanselor de a face tromboză etc.

Oamenii nu pot sintetiza omega 3. Supraviețuirea, evoluția și funcționarea organismului uman are nevoie de omega 3 care provine din regnul animal. Fără omega 3 adus zilnic prin dietă nu există sinteză de prostaglandine, deci adio sănătate și imunitate!”, a încheiat medicul nutriționist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net