Dieta minune a călugărilor de pe Muntele Athos. Poți slăbi imediat, iar sănătatea ta va fi mai bună

Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care toată lumea caută un mod de a trăi mai sănătos, ne-am gândit să vă prezentăm dieta călugărilor de pe Muntele Athos. E unul din locurile favorite ale românilor, dar puțini știu că hrana celor care trăiesc aici a devenit cunoscută în lumea întreagă. Mai mult, acest regim alimentar se pare că ajută la slăbit și la menținerea sănătății.

muntele athos 0 jpeg

Călugării de pe Muntele Athos „sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume”

Datorită stilului de viață moderat, mulți călugări sunt foarte sănătoși, împliniți și nu suferă de boli grave. Nutriționiștii au descoperit că alimentele călugărilor din Muntele Athos sunt neprocesate, au un conținut scăzut de grăsimi. Un alt detaliu important este faptul că aceștia nu mănâncă lacom, acest lucru fiind considerat un păcat.

Lottie Storey, Sued Todd și Richard Storey, autorii cărții „Dieta Muntelui Athos”, au testat regimul alimentar călugărilor. Aceștia au observat cum numite probleme de sănătate au dispărut, dar și cât de ușor au slăbit. 

„Călugării sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer și aproape fără cazuri de Alzheimer, iar după ani de viață printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în sănătate. De fiecare dată mă întorceam de la Muntele Athos cu câteva kilograme mai slabă, mai sănătoasă și pe un ton mai bun, dar niciodată nu am simțit că am făcut un efort sau că am fost lipsit de ceva.

Am testat dieta monahală pe mai multe persoane pentru a vedea dacă este eficientă într-un stil de viață modern. Am slăbit aproape 10 kilograme, toată lumea a slăbit”, au explicat pentru Daily Mail, autorii cărții ”Dieta Muntelui Athos”, Lottie Storey, Richard Storey și Sue Todd.  

Ce dietă au călugării de pe Muntele Athos

Regimul alimentar al călugărilor de pe Muntele Athos este structurată în trei părți, respectiv: trei zile de moderație, trei zile de post și o zi în care pot consuma tot ce doresc. Fiecărui interval îi este atribuit un anumit fel de mâncare. Din dieta lor lipsește carnea, aliment interzis de altfel în toate mănăstirile creștin-ortodoxe.

În cele „trei zile de post” se consumă legume, fructe, orez, nuci, semințe sau fasole. Toate acestea, în cantități mici.

Apoi, în „ziua de sărbătoare” include un adevărat răsfăț. Călugării pot consuma dulciuri sau preparate dulci, precum orezul cu lapte. 

Trebuie precizat că de-a lungul timpului s-au făcut studii și s-a observat că printre călugării există rate foarte scăzute de cancer sau de Alzheimer. Totodată, se spune că la sănătatea lor contribuie și rugăciunea, dar și rutina zilnică de la mânăstire.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net