Președintele Klaus Iohannis, mesaj despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

La o zi după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat sprijinul necondiționat pentru ca această să devină o realitate cât mai curând.

iohannis jpg

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Twitter, prin care își arată sprijunul pentru aderarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la Uniunea Europeană.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei, la Uniunea Europeană”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul ca acest lucru să devină realitate”, a continuat șeful statului.

Mesajul vine în contextul în care președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE luni, chiar în timpul negocierilor dintre Rusia și Ucraina, solicitând ca acest lucru să se desfășoare printr-o procedură de urgență.

„Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toţi copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim la egalitate”, a declarat preşedintele Zelenski.  

Imediat după aceea, președinții a opt state ale Uniunii Europene - Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia - au cerut acordarea imediată a statutului de țară candidată Ucrainei.

Reacție temperată de la Bruxelles

Comisia europeană deschide poarta unui eventuale aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană, dar nu pentru viitorul apropiat. ”Există numeroase aspecte asupra cărora lucrăm în strânsă colaborare și, în timp, pentru că sunt de-ai noștri, vrem să fie și în interiorul Uniunii”, a declarat președintele Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru Euronews, citat de Le Figaro.

 Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net