Avertisment pentru românii care stau la curte. De ce nu trebuie să plantezi niciodată acest copac

Ultima actualizare:

Copacul pe care niciodată să nu-l plantezi în curte! Motivul pentru care românii care stau la casă ar fi bine să nu îl aibă în grădină!

Avertisment pentru românii care stau la curte
Avertisment pentru românii care stau la curte

Nu este bine să plantez agud în curte

Vorbim despre agud, cunoscut de toată lumea drept dud! Acesta este un copac originar din Asia, o creștere rapidă pe care însă nu ar fi indicat să îl plantați în curte. Fructele sale sunt într-adevăr delicioase, și pe lângă asta conțin un aport crescut de calciu, fosfor, vitaminele B, vitamina K, magneziu, potasiu și acid folic printre altele. Cu toate că fructele pot avea multe beneficii pentru sănătate, nu este bine să aveți un dud în preajma casei și asta din mai multe motive. 

Potrivit Redacția24 agudul are un copac cu rădăcini agresive, astfel că există posibilitatea de a sugruma țevile de canalizare și pot ridica trotuarele, atsfel încât poate crea multe probleme în grădina ta. În același timp, este genul de copac care produce cantități mari de polen și atsta poate fi problematic dacă ai alergii, și nu numai. Polenul atrage o mulțime de insecte și viermi de mătase ceea ce îți poate afecta celelalte plante din grădină. Dudul este un copac crescut de multe ori pentru hrănirea viermilor de mătase. Nici din punct de vedere estetic nu este cel mai frumos copac de plantat, mai ales că există numeroase alte specii care îți pot înfrumuseța grădina, potrivit aceleași surse.

frunze de dud dude jpeg

Agudul, de asemenea are nevoie de tăiere constantă și poate fi o adevărată corvoadă pentru tine, cu atât mai mult cu cât are fructe grele, pe care le produce în cantități deseori mai mari decât ai avea timp să culegi. Astfel, fructele cad din copac și pot crea un aspect urât mai ales dacă ajungi să calci pe ele. Prin urmare, proprietarii sunt nevoiți să aibă un spațiu special de depozitare și să se ocupe constant de culesul lor în perioada caldă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net