Bancnota românească din anul 2003 care te va îmbogăți! Cu ce sumă uriașă se vinde acum, în 2024

Ultima actualizare:

Orice bancnotă poate avea o valoare mult mai mare decât cea înscrisă oficial, de aceea ar fi bine să-ți verifici portofelul sau dacă mai ai pe acasă astfel de hârtii care îți pot aduce câștiguri financiare. De exemplu, o bancnotă de un milion de lei emisă în anul 2003 se vinde cu o sumă uriașă în 2024.

Cu cât se vinde o bancnotă de 1 milion din 2003 în 2024 / foto: Olx
Cu cât se vinde o bancnotă de 1 milion din 2003 în 2024 / foto: Olx

Internetul poate să ascundă, uneori, mici „comori”, iar printre acestea se numără, bineînțeles, și monedele și bancnotele vechi. Mai ai acasă o bancnotă de un milion din 2003 pe care apare Ion Luca Caragiale? Află că se vinde cu o sumă colosală pe una dintre platformele de vânzare online.

Cu cât se vinde bancnota din 2003

Bancnota de 1.000.000 de lei din 2003, pe care apare portretul scriitorului român Ion Luca Caragiale (n. 1852 – d. 1912) se vinde la un preț uriaș. Potrivit anunțului, bancnota emisă pe polimer se află în stare foarte bună și sunt disponibile două bucăți. În ceea ce privește suma, vânzătorul cere 1.000 de lei. De asemenea, este specificat faptul că se oferă livrare cu verificare.

„Bancnotă 1.000.000 – emisă în anul 2003. Bancnota e în stare foarte bună. Disponibile 2 bucăți”, se arată în anunț, pe Olx. Astfel, este o oportunitate unică pentru colecționari și pasionați de numismatică care sunt dispuși să ofere acești bani pentru a achiziționa un exemplar rar și bine conservat al acestei bancnote speciale.

Elementele bancnotei

Bancnota de 1.000.000 de lei a apărut în decembrie 2003, iar nuanța predominantă este albastru deschis. Există și câteva detalii care apar pe avers și revers pentru a o putea diferenția.

Potrivit datelor BNR – Banca Națională a României, pe avers apar: Portretul lui Ion Luca Caragiale, dramaturgul care a trăit între 1852 și 1912; Violeta, elementul floral; Simbolul pentru teatru, și anume masca de teatru; Stema României, denumirea băncii și medalionul cu sigla „BNR”; aloarea nominală, atât în cifre, cât și în litere, dar și anul emisiunii; Semnături: guvernatorul, casierul central și cea a scriitorului (în facsimil).

Elemente de pe revers sunt: Numărul și seria bancnotei; Sigla „BNR”; Denumirea băncii; Valoarea nominală; Masca Tragediei; Statuia scriitorului român; Clădirea Teatrului Național din București; Textul „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEȘTE CONFORM LEGILOR”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net