Apare o nouă bancnotă. Cât valorează și ce însemnătate istorică aparte va avea

Ultima actualizare:

O țară din Uniunea Europeană urmează să lanseze pe piață o bancnotă cu totul inedită: cea de 0 euro! Desigur, acești noi bani sunt doar un proiect comemorativ, prin care autoritățile doresc să marcheze un mare eveniment istoric!

o euro png

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că țara în care vom putea scoate din portofel noua bancnotă de 0 euro este Franța!

Autoritățile de la Paris doresc ca prin acest gest inedit, să marcheze un eveniment care a salvat, la propriu, destinul lumii întregi: se vor împlini 80 de ani de la Debarcarea din Normandia, a cărui succes a garantat victoria Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial.

Se pare că pe noua bancnotă de 0 euro sunt figurate diverse fotografii vechi, de la acest eveniment istoric, cât și un afiș ce a fost pus pe străzile Londrei în anul 1940, din ordinul generalului francez Charles de Gaule.

Trei date importante din această perioadă tulbure sunt înscrise pe bancnotă: 18 iunie 1940 (data la care a fost făcut Apelul lui de Gaulle), 6 iunie 1944 (Ziua Debarcării în Normanida), cât și 8 mai 1945 (ziua când s-a semnat armistițiul).

O bacnnotă de 0 euro se va lansa în Franța

Potrivit informațiilor, se pare că noua bancnotă comemorativă este produsă de către cei de la Oberthur Fiduciaire, într-un număr de 3.000 de exemplare. Iar această bancnotă nu este deloc doar o simplă curiozitate! Ea va conține codurile de securitate, filigrame și numere unice de serie, la fel precum o bancnotă adevărată.

Toți cei interesați să cumpere această bancnotă atât de specială, care amintește lumii de un moment extrem de important din trecutul nostru, o pot face, chiar la un preț extrem de mic!

Se pare că bancnota de 0 euro va putea fi cumpărată de către publicul larg începând din luna februarie a acestui an, cu prețul de numai 3 euro! Având în vedere cât de puține astfel de bancnote vor fi emise, nu este exclus ca peste mulți ani, bancnota de 0 euro să valoreze o mică avere!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net