Fructul care ne poate aduce echilibrul psihic! Sfaturi importante din partea medicului Mihaela Bilic

Ultima actualizare:

Sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe de pe glob, iar în multe țări chiar există rețete care folosesc acest aliment prăjit! Iar potrivit doctorului Mihaela Bilic, putem avea parte de o mulțime de beneficii dacă le introducem în dieta noastră! Este vorba despre banane!

Bananele sunt mult mai utile decât am crede / foto: Shutterstock
Bananele sunt mult mai utile decât am crede / foto: Shutterstock

Bananele pot avea efecte incredibile, iar într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, dr. Mihaela Bilic ne-a informat că acest fruct popular poate avea efecte incredibile pentru sănătatea noastră fizică! Conform celor de la adevarul.ro, un alt avantaj al bananelor este că ele nu conțin grăsimi deloc!

„Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă a sistemului nervos și mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic”, scrie într-o postare pe Facebook dr. Mihaela Bilic.

Bananele sunt mult mai utile decât am crede

„Dintre fructe doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane- în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe nu stimulează pofta de mâncare”, mai ne spune dr. Mihaela Bilic.

Un alt detaliu important în privința bananelor este acela că ele sunt foarte utile în susținerea sănătății digestive! O banană obișnuită conține undeva în jur de 3 grame de fibre, asociate cu îmbunătățirea digestiei.

Mai mult decât atât, unele studii au arătat că pectina, ce se găsește în bananele coapte, cât și în cele simple, poate fi de ajutor în lupta împotriva cancerului de colon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net