Băută din sticlă, berea face rău. De ce se recomandă ca înainte de consum să fie turnată în pahar

Ultima actualizare:

De săptămâna viitoare, prognoza indică temperaturi în creștere, ceea ce înseamnă că vara se apropie cu mare viteză. Este anotimpul vacanțelor, al ținutelor lejere și nu în ultimul rând al berii reci. Milioane de litri de bere se consumă pe timpul verii în majoritatea țărilor din Europa, iar România nu face excepție. Un detaliu mai puțin știut te ajută să consumi berea în așa fel încât să nu îți facă rău.

Nu se recomandă băutul berii din sticlă

Berea băută direct din sticlă face rău. În plus, aroma este mai bine simțită din pahar
Berea băută direct din sticlă face rău. În plus, aroma este mai bine simțită din pahar

Aproape 70% dintre bărbații români nu refuză o bere cu prietenii oricât de ocupați ar fi, iar 27% dintre aceștia consideră că a bea mai multe beri la rând este o dovadă de masculinitate.

Foarte mulți dintre români de sete, poftă, sau obișnuință consumă berea direct din sticlă. Lucru total nerecomnadat pentru că face rău spun specialiștii.

Un influencer popular din Spania a explicat pe contul său de pe o rețea socială de ce nu este bine să bei berea la sticlă. Sunt trei motive, spune el, pentru care înaintea de a fi băută, berea trebuie turnată înainte în pahar.

„Dacă bei bere fără a o turna mai întâi într-un pahar, lasă-mă să-ți spun că habar nu ai ce rău îți faci.

Voi vorbi despre trei motive pentru care ar trebui să torni berea într-un pahar, înainte de a o bea”

„Prima este cea mai importantă, pentru că dacă berea nu se sparge în pahar, ți se sparge în stomac. Pentru că sigur ai văzut, când torni berea într-un pahar, se generează un strat frumos și gros de spumă”

„Ei bine, acest proces de spargere a berii ajută la eliberarea aromelor și carbonatării berii. Așa că dacă nu o lași să se spargă în pahar, berea îți cade în stomac și această fază are loc acolo, provocând potențial disconfort și balonare”, a subliniat influencereul.

Alte motive pentru care berea trebuie consumată din pahar

Turnarea băuturii în pahar are și alte beneficii. Astfel, aroma este mult mai bine simțită decât dacă este consumată direct din pahar.

„Al doilea motiv este că paharul permite eliberarea mai bună a aromelor, ceea ce ne permite să apreciem și mai corect aromele, îmbunătățind semnificativ experiența noastră.

Și al treilea motiv este că sticla ne permite să controlăm mai bine temperatura berii, pentru că materiale precum metalul sau sticla din sticlă nu păstrează bine temperatura.

Așa că dacă turnăm berea într-un pahar vom avea o experiență de savurare a berii mai bună, mai proaspătă și mai plăcută”, a mai explicat expertul spaniol.

Aveți grijă însă la consumul de băuturi alcoolice. În primul rând, aceasta nu trebuie consumată de către minori. Apoi, dacă ai băut, chiar și bere, este bine să nu te apropii de volan o vreme.

O cantitate de 500 de ml de alcool de 5%, de exemplu, adică echivalentul unei beri, este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net