Ce este Xinomavro. Grecia este renumită în toată lumea pentru el

Ultima actualizare:

Soiurile de strugurii folosite la producerea vinurilor în Grecia sunt nenumărate și au fost întotdeauna, dar această veche cultură a vinificației trece printr-o renaștere, un soi de struguri indigeni care apare pe primul loc: Xinomavro, scrie Greek Reporter.

Cel mai bun vin din Grecia și probail din toată Europa

image

Boabele de struguri din soiul Xinomavro au pielița închisă la culoare. Vinurile din acești struguri sunt roșii, puternice, cu viață lungă și de o mare complexitate. Vinul din soiul Xinomavro are toate șansele să obțină cel mai bun vin de struguri din toate timpurile din Grecia.

În Grecia natală se spune că acest vin este cel mai bun vin roșu pe care țara îl are de oferit. Cu taninul și aciditatea sa ridicată, Xinomavro este structural unul dintre cele mai mari vinuri roșii din Marea Mediterană și, într-adevăr, din Europa.

Cuvântul Xinomavro în sine este o conjuncție a cuvintelor grecești pentru acid și negru, deși acesta este adesea tradus ca negru și acru și oferă din start indicații cu privire la aroma și structura vinurilor obținute din soi.

„Xinomavro a fost cultivat în zonele cheie de vinificație din Grecia de sute de ani”, a declarat specialistul Yannos Hadjiioannou de la Maltby & Greek pentru The Financial Times.

„Acum, datorită unei schimbări în vinificația greacă, de la soiurile internaționale, înapoi la struguri indigeni, și unei noi generații de tineri vinificatori, aceasta își câștigă locul cuvenit pe harta viticolă globală.”

Unde se cultivă

Vinurile pe bază de Xinomavro sunt produse în nordul Greciei, dar rădăcinile strugurilor sunt în Naoussa, pe dealurile Macedoniei.

Naoussa este cea mai importantă denumire asociată cu soiul, deoarece vinurile sale trebuie să fie 100% Xinomavro. Acestea, împreună cu Nemea din peninsula Peloponez, sunt considerate a fi cele mai bune vinuri roșii din Grecia.

Cu toate acestea, Xinomavro este disponibil pe scară largă în Grecia continentală. Este folosit cu diverse alte denumiri, inclusiv Rapsani de la poalele Muntelui Olimp.

Aici, este amestecat cu Stavroto și Krassato pentru a face un vin roșu dens, corpolent.

„Ceea ce îl face Xinomavro special este acea abilitate rară de a transporta băutorul în locul în care a fost cultivat, prin parfumul plantelor pe care îl capturează”, a declarat co-fondatorul Noble Rot, Mark Andrew MW, pentru The Financial Times.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
chicken 7249273 1280 jpg
controlor tren jpg
profesor
Incendiu de vegetatie langa localitatea Magurele din Ilfov  Foto Inquam Photos George Calin (4) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
inghititi ape Italia 2 jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
otet de mere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net