Bayraktar, noua melodie a Ucrainei ce arată atacurile dronei de luptă turcești

#Război Ucraina-Rusia

Chiar și în timp de război, se pare că ucrainienii dau dovadă că încearcă să-și mențină moralul ridicat, chiar dacă principalele orașe din țară sunt constant bombardate.

Bayraktar TB2 Runway jpg

Chiar și așa, un armament militar din dotarea armatei ucrainiene și-a făcut profund simțită prezența în lupta împotriva invadatorilor ruși - drona Bayraktar TB2.

Făcând o poveste a tot ce s-a întâmplat în ultimele zile în Ucraina, o trupă a reușit să surprindă cele mai importate realizări ale dronei Bayraktar TB2, care a fost folosită împotriva convoaielor militare sau a tancurilor ce au trecut pe teritoriul Ucrainei.

Ce este un Bayraktar?

Bayraktar TB2 este o dronă de ultimă generație, de altitudine medie, ce este capabilă să efectueze operațiuni de zbor complexe în timp ce este controlată de la distanță. Aeronavele sunt monitorizate și controlate de un echipaj de zbor dintr-o stație de control ce se află la sol, aceștia fiind răspunzători și pentru utilizarea armelor cu care vine echipată aeronava. Arhitectura redundantă încrucișată a sistemului său de control la sol permite pilotului, operatorului de sarcină utilă și comandantului misiunii să comandă, să controleze și să monitorizeze platforma.

image

Ucraina a achiziționat 12 astfel de aeronave de luptă în anul 2019, pe fondul tensiunilor din regiunea Donbas. După ce aceasta a fost testată în repetate rânduri, Marina Ucrainei a mai achiziționat încă 6 Bayraktar TB2, ce au fost livrate în anul 2020. Din 2020, oficialii Turciei și Ucrainei au anunțat o colaborare pentru a produce și livra alte 48 de drone de război. 

În timpul unei consolidări militare rusești în Crimeea și în apropierea granițelor Ucrainei, un Bayraktar TB2 a efectuat un zbor de recunoaștere deasupra regiunii Donbas pe 9 aprilie 2021. Aceasta a fost prima operaționalizare a aeronavei de către forțele ucrainene într-o zonă de conflict activ .

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net