Cameră de hotel pe roți! Swift Pod este un vehicul futurist care conduce singur

Mașina futuristă Swift Pod, un concept dezvoltat de designerul german Peter Stulz și studioul său de ilustrare 3D Xoio, poate conduce singură pasagerii, în timp ce aceștia dorm într-o cabină care arată ca o cameră de hotel. Vehiculul va putea fi rezervat ca un taxi normal folosind o aplicație.

Vehiculul concept Swift Pod)
Swift Pod are trei roți (Foto: Profimedia)

Acesta calculează în mod automat traseul și viteza optima pentru a ajunge la destinație la timp.

Două persoane încap în Swift Pod

Swift Pod nu are șofer, deci toți pasagerii pot dormi sau se pot relaxa în timpul călătoriei. Autoturismul are un design futurist, în formă triunghiulară. Față de alte mașini obișnuite, care au patru roți, aceasta are numai trei, relatează Design Boom.

Profilul lateral prezintă două roți gigantice, iar în față este o altă roată uriașă - ceea ce poate face ca vehiculul concept să semene cu o versiune mai mare a unei motociclete. „Am ales să rămânem cu forma triunghiulară. Așa arată viitorul transportului”, a explicat Peter Stulz despre decizia echipei de proiectare Xoio de a opta pentru un vehicul triunghiular.

Așa arată în interior (Foto: Profimedia)
Așa arată în interior (Foto: Profimedia)

În interiorul Swift Pod au loc până la doi călători. Ei pot călători fie stând în picioare, fie întinși folosind paturile de o persoană din colțuri. Pe tot parcursul călătoriei, pasagerii își pot petrece timpul uitându-se la televizorul instalat în vehicul sau să asculte muzică.

Aceștia pot chiar să guste mâncarea și băuturile de la bord, care fac parte din serviciului Swift Pod. Dacă aduc bagaje cu ei, le pot depozita sub pat sau scaune.

Swift Pod este un vis frumos, dar încă la uriașă distanță de a deveni realitate. Stulz este conștient de acest lucru, dar dorește totuși să exploreze un viitor care se bazează pe povestea de succes a trenurilor de noapte, profitând la maximum de tehnologia de conducere autonomă.

Pentru el, acel viitor este unul în care „poți să călătorești peste noapte la viteze ecologice, mai ales când traficul este scăzut”, într-un vehicul minimalist, dar luxos, care poate juca și rolul unei camera de hotel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net