Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și de-aia nu are gust bun

Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și de aceea nu are gust bun. Dacă vrei să faci o ciorbă sau o supă delicioasă trebuie să știi că, spre deosebire de legume, verdeața se pune nu se pune la început!

Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă
Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă

Când trebuie, de fapt, să pui verdeața în ciorbă

Trebuie să lași ciorba sa fiarbă cum trebuie și abia apoi poți aduga verdeața, iar acest lucru se aplică în special la pătrunjel, fiind cel mai folosit în general. 

Borș de găină

O ciorbă sau o supă sunt mereu primite cu bucurie. Această rețetă de borș de găină, pregătită cu o mulțime de legume și carne, te va încânta și te va duce cu gândul la mâncărurile făcute la ca mama în casă, conform Clickpoftăbună.ro.

Ingrediente: 1 piept de găină, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 păstârnac, 700 ml borş, sare, după gust, 100 g tăiţei, leuştean și pătrunjel, după gust.

Se începe prin spălarea cărnii, urmată de punerea ei la fiert într-o oală cu suficientă apă și sare, la foc mic. La nevoie, îndepărtezi spuma care se formează la suprafață.

Când carnea devine suficient de moale încât poți înfige furculița, adaugi legumele tocate mărunt. Continui să fiarbi la foc mic, cu capac, până când carnea începe să se desprindă ușor de pe os.

Apoi, scoți carnea, o dezosezi și o reintroduci în oală peste legume, adăugând și tăițeii. Mai lași totul să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 5 minute. După ce tăițeii sunt gata, adaugi borșul și presari peste tot puțin leuștean sau pătrujel tocat mărunt. Poți servi supa fierbinte și, opțional, o poți aromatiza cu o frunză de dafin.

ciorba de pui cu bors jpeg

Beneficiile pătrunjelului

Vitamina K din pătrunjel este importantă, deoarece ajută la coagularea sângelui, pe lângă faptul că contribuie la sănătatea oaselor.

Pătrunjelul este bogat în vitamina C și alți antioxidanți, care ajută la reducerea riscului de afecțiuni grave precum diabetul, accidentul vascular cerebral, bolile de inimă și cancerul.

Este, de asemenea, o sursă excelentă de: Vitamina A, Folat, Potasiu, Calciu, Magneziu.

Pătrunjelul conține vitamina A, care ajută la protejarea suprafeței ochiului, precum și luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care ajută la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă. Pătrunjelul este încărcat cu vitamina K, care a fost legată de sănătatea oaselor. Vitamina susține creșterea oaselor și densitatea minerală osoasă.

Pătrunjelul conține o cantitate mare de flavonă apigenină. În timp ce gătitul și/sau uscarea poate reduce unele dintre celelalte beneficii pentru sănătate ale pătrunjelului, aceasta crește apigenina disponibilă în pătrunjel. Apigenina a demonstrat un potențial deosebit ca agent anticancerigen, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net