Ce să pui în ciorba de burtă, ca să-ți iasă ca la restaurant. Ingredientul secret care o face cremoasă și-i ia mirosul de burtă

Ultima actualizare:

Ciorba de burtă este una dintre cele mai populare mâncăruri românești. O poți găsit în cele mai multe dintre restaurante, dar se poate prepara și acasă. Iată care este secretul cele mai bune variante al acestei delicatese.

Ciorbă de burtă  / Sursă foto: pizzagepex
Ciorbă de burtă / Sursă foto: pizzagepex

Secretul stă în cantitatea de smântână pe care o pui și cu ce ustensilă folosești să o amesteci. În primul rând, cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferența este notabilă.

Burta de vită curățată o poți găsi la măcelar. Când ai ajuns acasă pune-o în apă cu oțel pentru a scăpa de mirosul specific. Gustul ciorbei de burtă este dat însă de oasele de vită.

Un rasol de calitate de vită va da o savoare aparte ciorbei de burtă și o consistență perfectă. Smântână trebuie să fie cât mai grasă posibil. Asigură-te că ai pus destul pentru a obține o ciorbă cremoasă. Dacă pui prea puțină, ciorba va fi apoasă și nu va avea consistența dorită.

Cantitatea de smântântă depinde, evident, de cantitatea de ciorbă pe care vrei să o faci. La un kg de burtă și un kg de oase de vită, este nevoie să folosești în jur de 300 g de smântână integrală și 2 gălbenușuri de ou. Atunci când servești ciorba, mai poți adăuga smântână în ea, dacă mai dorești.

Originea ciorbei de burtă

La fel ca toate ciorbele din repertoriul culinar românesc, și aceasta sau poate, mai ales această ciorbă de burtă, e una de clară inspirație otomană, adusă fiind pe ale noastre meleaguri de regimentele de spahii și ieniceri, în ale căror popote se pregăteau mari cazane de ciorbă.

Dacă cineva are cel mai mic dubiu referitor la cele afirmate anterior, să arunce o privire la preparatul din poza care urmează, care se numește în limba turcă İşkembe Çorbası, denumire tradusă prin ”Ciorbă de burtă”.

İşkembe Çorbası e similară ciorbei de burtă românești, cu diferența că pentru înăcrire se folosește mai degrabă lămâie decât oțet. O altă diferență e că la turci, ciorba nu este făcută cu zarzavaturi de supă. În aceeași formă, ciorba de burtă se găsește în bucătăria bulgărească și în cea sârbească, potrivitt site-ului lauralaurentiu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
zodii care se despart in 2020 jpeg
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net