Este unul dintre cele mai tari trucuri de gătit. De ce trebuie să adaugi o felie de măr în ciorbă
Potrivit unui studiu, în care s-a analizat comportamentul de consum al românilor, 55% dintre aceștia au în meniul zilnic o supă sau o ciorbă, 41% le consumă de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, în timp ce doar 4% aleg supe și ciorbe o dată pe săptămână.
Supele și ciorbele sunt nelipsite în casele românilor, fiind consumate de toți membrii familiei. Cu toate acestea, există diferențe în ceea ce privește tipul preferat. Supele cremă sunt oferite celor mici începând cu perioada de diversificare alimentară și sunt preferate de femei și de respondenții tineri. Bărbații aleg ciorbele, considerându-le mai consistente în comparație cu supele cremă ce au o textură și o consistență mai ușoară.
În plus, supele și ciorbele sunt considerate deosebit de importante pentru copii și sunt văzute de părinți ca parte indispensabilă a rutinei zilnice de alimentație.
Supele și ciorbele în meniul românilor
Atunci când trebuie să aleagă, ciorbele și supele sunt consumate deopotrivă: 55% dintre respondenți preferă ciorbele, iar 45% supele. 99,5% consideră că acestea pot fi consumate în orice anotimp, iar 98.7% declară că reprezintă alimentul apreciat de întreaga familie. Mai mult, supa de pui ocupă locul întâi în preferințele a 64% dintre respondenți, urmată de supa de legume și de supa cremă de legume.
Motivul pentru care trebuie să adaugi o felie de măr în ciorbă
După cum bine știți, un ingredient nelipsit din cirobă sau supă este sarea, acesta dă savoare mâncării. La fel de adevărat este și faptul că prea multă sare poate strica gustul acestora. Și indiferent de cât de iscusit/ă ești ca bucătar se poate întâmpla să-ți scape prea multă.
Vă împărtășim un truc puțin cunoscut, dar extrem de util, care o să-ți fie de folos dacă ți se întâmplă și ție să pui prea multă sare în ciorbă/supă. Dacă adaugi o felie de măr în ciorbă atunci când aceasta fierbe, vei reuși să dregi greșeala. Pentru că,mărul are proprietatea de a reduce excesul de sare.