Ce trebuie să pui în ciorba rădăuțeană, ca să iasă ca la restaurant. Trucul secret din marile bucătării
Ciorba rădăuțeană se numără printre felurile de mâncare preparate de gospodine. Este varianta mult mai simplă și mai ieftină a ciorbei de burtă. Marii bucătari apelează la diverse trucuri pentru a-i oferi un gust aparte.
Se spune că ciorba rădăuțeană a fost inventată de către o gospodină din Bucovina, care a făcut mai multe experimente în bucătărie. Carnea de pui este unul dintre alimentele principale, dar secretul constă ca acesta să fie de țară. Așadar, dacă puiul este de țară, savoarea ciorbei este una mult mai gustoasă.
Rețetă ciorbă rădăuțeană
Acest fel de mâncare preferat de majoritatea gurmanzilor se prepară extrem de simplu și nu necesită foarte multe ingrediente. Iată lista:
- 500 gr piept de pui dezosat
- 400 gr morcov
- 200 gr țelină
- 2 buc ceapă
- 1 leg mărar verde
- 2 buc păstarnac
- 1 l ulei de floare soarelui
- 10 buc ouă
- 1 l smantană 20 % grăsime
- 2 buc lămaie
- 1 căpățână usturoi
- 1 buc ardei gras roșu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece și, după câteva minute de fierbere, se adună spuma și se adaugă sarea. După ce s-a fiert, se scoate carnea și se lasă la răcit pentru ca mai apoi să fie tăiată julien.
Legumele se curăță și se spală, apoi se dau pe răzătoare. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei, și după câteva minute se adaugă un polonic din apa în care a fiert carnea. După ce legumele s-au fiert suficient, se adaugă în oala în care se află restul de apă și se lasă la fiert. Între timp, usturoiul se curăță și se face mujdeiul.
Separat, într-un bol din plastic se separă gălbenușurile de albușuri, se pune sarea, mujdeiul de usturoi și smântâna, apoi se amestecă până când se formează o compoziție omogenă.
Oala se ia de pe foc și cu un polonic se adaugă zeama puțin câte puțin peste compoziția omogenă până se subțiază, apoi se adaugă înapoi în oală tot amestecul. Se adaugă și puiul tăiat julien și se mai pune puțin la fiert. La final, se adaugă zeamă de lămâie și verdețuri.