Ce trebuie să pui în ciorba rădăuțeană, ca să iasă ca la restaurant. Trucul secret din marile bucătării

Ciorba rădăuțeană se numără printre felurile de mâncare preparate de gospodine. Este varianta mult mai simplă și mai ieftină a ciorbei de burtă. Marii bucătari apelează la diverse trucuri pentru a-i oferi un gust aparte. 

Ciorba rădăuțeană / foto: Arhiva Click!
Ciorba rădăuțeană / foto: Arhiva Click!

Se spune că ciorba rădăuțeană a fost inventată de către o gospodină din Bucovina, care a făcut mai multe experimente în bucătărie. Carnea de pui este unul dintre alimentele principale, dar secretul constă ca acesta să fie de țară. Așadar, dacă puiul este de țară, savoarea ciorbei este una mult mai gustoasă. 

Rețetă ciorbă rădăuțeană 

Acest fel de mâncare preferat de majoritatea gurmanzilor se prepară extrem de simplu și nu necesită foarte multe ingrediente. Iată lista: 

  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 400 gr morcov
  • 200 gr țelină
  • 2 buc ceapă
  • 1 leg mărar verde
  • 2 buc păstarnac
  • 1 l ulei de floare soarelui
  • 10 buc ouă
  • 1 l smantană 20 % grăsime
  • 2 buc lămaie
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 buc ardei gras roșu
  • sare
  • piper

Mod de preparare: 

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece și, după câteva minute de fierbere, se adună spuma și se adaugă sarea. După ce s-a fiert, se scoate carnea și se lasă la răcit pentru ca mai apoi să fie tăiată julien. 

Legumele se curăță și se spală, apoi se dau pe răzătoare. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei, și după câteva minute se adaugă un polonic din apa în care a fiert carnea. După ce legumele s-au fiert suficient, se adaugă în oala în care se află restul de apă și se lasă la fiert. Între timp, usturoiul se curăță și se face mujdeiul.

Separat, într-un bol din plastic se separă gălbenușurile de albușuri, se pune sarea, mujdeiul de usturoi și smântâna, apoi se amestecă până când se formează o compoziție omogenă. 

Oala se ia de pe foc și cu un polonic se adaugă zeama puțin câte puțin peste compoziția omogenă până se subțiază, apoi se adaugă înapoi în oală tot amestecul. Se adaugă și puiul tăiat julien și se mai pune puțin la fiert. La final, se adaugă zeamă de lămâie și verdețuri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net