Care este cel mai lung cuvânt din limba română. Nimeni nu reușește să-l pronunțe, deși e extrem de important

Te-ai gândit vreodată care este cel mai lung cuvânt din limba română? Ei bine, trebuie să știi că are 44 de litere și este din medicină. Cel mai lung cuvânt românesc este Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza și în rândurile de mai jos vei descoperi semnificația lui.

Iată care este cel mai lung cuvânt din limba română / foto: Pixabay
Iată care este cel mai lung cuvânt din limba română / foto: Pixabay

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza poartă denumirea unei boli pulmonare, care este provocată de inhalarea parfului de siliciu vulcanic. Odată depus pe bronhii, provoacă probleme plămânilor, ajungând să fie afectată funcționarea lor normală.

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza, cel mai lung cuvânt din limba română

Limab română este și ea cunoscută pentru diversitatea și dinamica ei. Plină de expresii și cuvinte greu de înțeles și rar folosite, DOOM (Dicționarul ortografic, ortopedic și morfologic) ne amintește faptul că în compoziția limbii române există „peste 62000 de cuvinte”, doar forma lor din dicționar.

Cuvântul Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza are fix 44 de litere și reprezintă denumirea unei boli pulmonare. A fost menționat pentru prima dată în anul 1935, în limba engleză și este de origine anglo-saxonă.

Nu doar cuvântul Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza are zeci de litere și reprezintă o adevărată provocare în pronunțare, căci după el urmează al doilea cel mai lung cuvânt românesc, alcătut din 36 de litere - „Difosfopiridinnucleotidpirofosfataza” și reprezintă o enzimă.

Următorul cuvânt care urmează are în compoziția sa 32 de litere și poartă denumirea de „Encefalomielopoliradiculonevrita”.

„Encefalomielopoliradiculonevrita” este o boală care se manifestă prin inflamarea nervilor care produc durere și furnicături.

Cel mai lung cuvânt din lume! Tu îl știai?

Cel mai lung cuvânt din lume este un substantiv care aparține limbii engleze și este alcătuit din 189.819 litere. „Methionylthreonylthreonylglutaminylarginyl…isoleucine” este considerat cel mai lung cuvânt din lume, și nu, nu este o invenție, ci o realitate.

Substantivul „Methionylthreonylthreonylglutaminylarginyl…isoleucine” este o denumire chimică a proteinei „titin”. Necesită mult timp pentru a-l rosti, mai exact un număr de mai bine de trei ore și jumătate pentru a putea fi rostit cuvântul „Methionylthreonylthreonylglutaminylarginyl…isoleucine” în întregime, după cum informează shtiu.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net