Care este povestea cifrelor și cine le-a inventat. Ce semnifică 0?

Cifrele de la 1 la 9, cunoscute sub numele de cifre arabe, au o istorie fascinantă ce își are rădăcinile în cultura indiană. Aceste cifre au fost inițial dezvoltate de matematicienii hinduși, care au creat un sistem numeric de bază 10, cunoscut sub numele de sistemul de numerație decimal.

cifre 600x400 jpeg

Arabii au preluat cifrele de la hinduși și le-au introdus în Europa în timpul Evului Mediu, mai precis în perioada cunoscută sub numele de Renascentismul Carolingian. Această introducere a avut loc prin intermediul contactelor comerciale și culturale cu lumea arabă și islamică. Cu toate acestea, cifrele arabe nu au fost imediat adoptate, ci au întâmpinat o oarecare rezistență din partea unora.

Cifra zero, deși pare simplă și lipsită de substanță, este de fapt o inovație matematică deosebit de importantă. Ea a fost introdusă de hinduși și ulterior preluată de arabii și de lumea occidentală. Cifra zero are o valoare de poziție, ceea ce înseamnă că locul său într-un număr influențează valoarea totală a acelui număr. Fără zero, ar fi imposibil să reprezentăm numere mari și să facem calcule complexe, cum ar fi algebra și calculul.

Citește pe canal33. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net