Care luminoase și fete frumoase, la Carnavalul de la Nisa! Imagini inedite

Ultima actualizare:

Dacă e februarie, e carnaval în Franța! Pe lângă cel de la Rio și de la Veneția, mai există un festival celebru. Este vorba de carnavalul de la Nisa, cel mai faimos carnaval din Franța și unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Oamenii au ieșit pe străzi zilele acestea pentru a celebra pe Coasta de Azur.

Dansatoare îmbrăcate în alb și roz, la Carnavalul de la Nisa. Februarie 2024
Sute de dansatoare au întreținut atmosfera (Foto: EPA-EFE)

Biletul de participare la Carnavalul de la Nisa costă 30 €

Carnavalul de la Nisa, care se desfășoară în perioada 17 februarie – 3 martie, atrage anual peste un milion de turiști. Mii de oameni au participat în primele zile de festival – care a început cu o paradă impresionantă, cu caruri alegorice, dansatori talentați și show-uri de lumini. Un bilet la deschiderea carnavalului de la Nisa a costat aproximativ 30 de euro. Participanții au avut obligația de a veni costumați, au spus organizatorii.

Carul Regelui, Carnavalul de la Nisa februarie 2024
Carul Regelui a impresionat publicul (Foto: EPA-EFE)

Tematica ediției din acest an a fost cultura pop. Carul Regelui a fost cel mai spectaculos dintre toate, având 16 m lungime și 7 m înălțime, potrivit Euronews.

Carnavalul de la Nisa se sărbătorește încă din Evul mediu în cel mai vechi cartier al orașului, Promenade des Anglais. A fost suspendat în timpul Revoluției Franceze și a al primului Imperiu Napoleonian, dar reluat în 1830. Bătaia cu flori, evenimentul care marchează sfârșitul festivităților, este un moment de bucurie și culoare în care orașul este învăluit într-o mireasmă amețitoare.

Carnavalul de la Nisa, care a avut prima ediție în anul 1294, este o celebrare a libertății și îmbrățișării acelei „joie de vivre” (bucurie de a trăi n.r). De la baluri mascate în Evul Mediu la petreceri venețiene în Epoca Luminilor, carnavalul a evoluat într-un spectacol stradal plin de care împodobite și festivități grandioase în onoarea suveranilor. De-a lungul timpului, evenimentul a fost marcat de prezența familiilor princiare europene, iar inspirația adusă de fastul de la Nisa a dus la organizarea unui carnaval la Rio de Janeiro de către împăratul Pedro al II-lea al Braziliei în 1888.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net