„Parada goliciunilor” pe străzile Londrei! Imagini inedite de la Carnavalul din Notting Hill

Londonezii au sărbătorit cultura Insulelor Caraibe la Carnavalul de la Notting Hill, zilele trecute. Celebra paradă s-a întors pe străzile din vestul capitalei Marii Britanii, pentru cea de-a 55-a ediție. Participanții s-au îmbrăcat în costume colorate de carnaval, au cântat și au dansat pe tot parcursul celor două zile de festivități.

Femeie îmbrăcată sumar, la Carnavalul Notting Hill, august 2023
Femeile au purtat costumații colorate (Foto: Profimedia)

Este al doilea cel mai mare carnaval din lume, pe locul 1 fiind cel de la Rio. Petrecerea stradală anuală sărbătorește cultura și istoria Caraibelor în marea Britanie. Anul acesta marchează 75 de ani de la migrația Windbrush, atunci când prima navă din Caraibe a ajuns în Regatul Unit, devenind simbol al unei mișcări de migrație în masă.

În total, 2 milioane de britanici și turiști de toate vârstele au participat, duminică și luni, la această sărbătoare incredibilă, dedicată muzicii, dansului și artelor culinare originare din Caraibe.

Femei dansând la festivalul de la Notting Hill
2 milioane de oameni au participat la Carnavalul de la Notting Hill (Foto: Profimedia)

Difuzoarele zgomotoase au „tăcut” timp de doar 72 de secunde pentru a marca victimele turnului Grenfell, care au murit în incendiul devastator din 2017. Atât femeile, cât și bărbații, au purtat costumații spectaculoase, cu pene și strasuri colorate, în timp ce au dansat pe ritmurile muzicii Caraibelor.

Londra este un amestec de diversitate și cultură. E minunat să vezi că tinerii își doresc cu adevărat să reprezinte Marea Britanie, precum și țara natală a părinților lor și să-i aducă împreună.”, a declarat Deborah Klass, directoarea executivă a Asociației Windrush Generation, potrivit BBC.

Evenimentul este organizat în mod tradițional în ultimul weekend din august și este împărțit în două zile: duminica e parada de Ziua Familiei, cunoscută și drept Parada Copiilor, iar luni are loc anual petrecerea de Ziua Adulților.

Femeie costumată, la Carnavalul de la Notting Hill
Oamenii au petrecut timp de două zile, pe străzile Londrei (Foto: Profimedia)

Au fost și incidente la Carnavalul de la Notting Hill

Ca în fiecare an, au existat și incidente. Mai multe persoane au fost înjunghiate, fiind internate în spital, majoritatea cu răni ușoare. Un singur rănit este în stare gravă, dar stabilă. Polițiștii au făcut în total 308 arestări, inclusiv pentru infracțiuni sexuale, deținere de droguri și arme, precum și agresiuni asupra oamenilor legii. Organizatorii carnavalului de la Notting Hill au condamnat actele de violență și au spus că agresorii nu au nici o legătură cu mesajul de uniune și pace, pe care vrea să îl transmită această paradă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net