Au dansat aproape goale pe străzile Londrei! Carnavalul Notting Hill a fost reluat după doi ani de pauză

Pe 29 august, la Londra s-a încheiat Carnavalul Notting Hill, desfășurat după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus. Au fost trei zile pline de distracție și de aglomerație pe străzile din capitala Marii Britanii. Femeile originare din Caraibe au dansat în costume sumare, în culori vibrante de carnaval, la festivalul la care au participat milioane de oameni. 

Femeile s-au îmbrăcat în costume sumare de carnaval
Femeile s-au îmbrăcat în costume sumare de carnaval

Foto: Profimedia

Au participat 2 milioane de oameni

Citește și: Cu sânii la vedere, dansatoarele de samba au împânzit străzile din Rio

Carnavalul din Notting Hill este o menifestare dedicată muzicii, dansului și artelor culinare orginare din Caraibe. Situat în partea central-vestică a capitalei britanice, cartierul Notting Hill a fost trei zile la rând plin de britanici, dar și de turiști. Evenimentul este organizat anual în ultimul weekend din august și este împărțit în trei categorii: sâmbăta are loc celebrarea începerii carnavalului, duminica este în mod traditional organizată parada de Ziua Familiei, iar luni are loc anual parada de Ziua Adulților. 

Iată și: Ia uite cum se antrenează braziliencele focoase pentru Carnavalul de la Rio

Organizarea carnavalului a fost și un semn de reîntoarcere la normalitate, la viața de dinainte de pandemie. Festivalul are o reputație printre turiștii din lumea întreagă, fiind cel mai mare din Europa. Potrivit autorităților londoneze, la spectaculosul eveniment de anul acesta au fost, în cele trei zile, 2 milioane de participanți, 9.000 de polițiști și 40.000 de voluntari.  

Află și: Show erotic la Carnavalul de la Rio! Fetele au dansat goale puşcă

„În ultimii ani am sărbătorit online”

: Petrecăreții s-au întors pe străzile din vestul Londrei, după doi ani de pauză
: Petrecăreții s-au întors pe străzile din vestul Londrei, după doi ani de pauză

Foto: Profimedia

„Carnavalul de la Notting Hill este aici pentru a rămâne, deoarece înseamnă prea mult pentru prea mulți oameni. În ultimii doi ani nu am avut carnaval, am folosit tehnologia pentru a-l sărbători online, dar nu poți avea carnaval dacă nu este pe străzi.”, a spus organizatorul carnavalului, Matthew Phillip, pentru The Guardian. Ultimul carnaval din Notting Hill avusese loc în anul 2019, înainte de începerea pandemiei de Covid-19. 

Te-ar putea interesa și: Dansatoare îmbrăcate sumar şi un pic mai plinuţe la carnavalul din Londra - FOTO

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus la CNN: „Ca londonez, sunt foarte fericit că acest carnaval a revenit pe stradă”. El a explicat că evenimentul sărbătorește cultura, moștenirea și istoria Caraibelor și că a existat o cerere „uriașă” pentru festivități anul acesta. 

Festivalul în aer liber a avut loc pentru prima dată pe străzile din Notting Hill în 1966, când localnicul Rhaune Laslett a organizat o petrecere de stradă pentru copiii londonezi. Astăzi, deși încă este condus cu mândrie de comunitatea originară din Caraibe, carnavalul a devenit una dintre cele mai mari sărbători artistice din lume - a doua după Carnavalul de la Rio din Brazilia ca dimensiune. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
parasutism MapN jpg
dan bittman
Elevă la examen - simulare evaluarea nationala - subiecte FOTO Inquam / George Călin
image png
depresie, burnout jpg
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net