Care sunt cei mai mari 3 consumatori de gaze din casa ta și ce poți face pentru a limita consumul?

Ultima actualizare:

Consumul de gaze naturale din casa ta depinde foarte mult de sezon. În mod evident, acesta este mai mare în timpul sezonului rece în comparație cu cel din timpul sezonului cald. De asemenea, în casa ta există o serie de consumatori principali care pot influența valoarea facturii lunare, în funcție de modul în care sunt utilizați.

De foarte mult ori, utilizarea necorespunzătoare a acestora provoacă un consum de gaz foarte ridicat care, la rândul său, face ca factura la gaze să fie foarte mare, afectând bugetul familiei în perioade în care oricum ai multe cheltuieli și trebuie să faci economii din surse diverse.

Iată care sunt principalii consumatori de gaze din casă

Chiar dacă în sezonul cald ai nevoie de surse de căldură pentru a-ți asigura un confort termic și un ambient plăcut, vei observa că gestionarea defectuoasă a surselor de căldură din casă poate fi dăunătoare. În plus, este important să știi cum să folosești aceste surse pentru a avea parte de o temperatură potrivită, dar și pentru a evita facturile mult prea mari.

Aragazul

Cu siguranță, cel mai mare și mai popular consumator de gaze din casa ta este aragazul. În același timp, acesta este un consumator neinfluențat de anotimp, deoarece trebuie folosit atât în sezonul rece, cât și în cel cald, mâncarea trebuind pregătită în mod constant.

În acest caz, trebuie să adopți câteva obiceiuri alimentare care să te ajute să limitezi nevoia de a utiliza aragazul. Cel mai important este ca, pe timp de vară, să mănânci alimente proaspete și reci, cum ar fi legumele, care sunt mult mai recomandate în acest sezon și nu va mai fi nevoie să apelezi la aragaz pentru a pregăti alte mâncăruri.

În schimb, pe timp de iarnă, atunci când este recomandat să mănânci mâncare caldă, te poți folosi de căldura pe care o degajă aragazul, astfel încât să o poți distribui în casă, gătind cu ușa deschisă, atunci când ai posibilitatea.

Caloriferul sau centrala

Caloriferul sau centrala sunt elementele care îți asigura confortul termic de care ai nevoie pe timp de iarnă. În același timp, sunt și cele care cresc semnificativ costul întreținerii sau al facturii la gaz.

De multe ori, acestea sunt suprasolicitate comparativ cu nevoile celor din casă. De aceea, este important să te asiguri că te limitezi la a face o temperatură plăcută de 20-22 de grade în casă, evitând valorile prea mari și facturile umflate. În plus, permite accesul luminii naturale atunci când ai posibilitatea și asigură-te că ferestrele și izolația rețin căldura.

Dușul sau cada

Există oameni care preferă apa foarte caldă atunci când fac baie, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, un astfel de obicei nu este foarte sănătos. Dușurile reci sunt foarte bune pentru sistemul imunitar, mai ales pe timp de vară, iar în timpul sezonului rece este recomandată apa la temperatura camerei. În acest fel, consumul de gaz este redus la un nivel minim, iar sistemul imunitar se întărește.

Prin urmare, este important să gestionezi consumul de gaz în mod eficient pentru a te bucura atât de confortul de care ai nevoie, cât și de facturi mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net