Carnavalul de la Rio a încins atmosfera, pe străzile Braziliei! Imagini inedite

A început Carnavalul de la Rio de Janeiro, care se desfășoară în perioada 9-17 februarie. Faimosul festival a revenit în forță, cu sute de mii de oameni care au ieșit în stradă în primele zile, pentru a participa la petrecerea plină de culoare. La carnaval iau parte cele mai mari școli de samba, care defilează pe străzile din Rio.

Dansatoare de la Rio, într-un costum argintiu
Carnavalul de la Rio se desfășoară în perioada 9-17 februarie (Foto: Profimedia)

Femeile superbe și-au pus pe ele cele mai sexy costumații și au dansat ore în șir pentru public. Faimosul eveniment anual se desfășoară pe Sambadrom, o structură din beton construită în urmă cu patru decenii de marele arhitect brazilian Oscar Niemeyer.

Rio are 120 de școli de samba, care defilează de-a lungul Avenida Marques de Sapucai, o arteră lungă de 700 de metri, înconjurată de tribune. Școlile de samba au în jur de o oră pentru a convinge juriul. Sunt luate în calcul mai multe caracteristici, cum ar fi costumele, prezentarea temei defilării, secțiunea ritmică sau carele alegorice. Duminică și luni au defilat cele 12 școli din prima ligă, numită „Grupo Especial” („Grupul Special”). Fiecare dintre acestea visează să obțină titlul de campioană a Carnavalului de la Rio.

Cele mai frumoase dansatoare participă la eveniment (Foto: Profimedia)
Cele mai frumoase dansatoare participă la eveniment (Foto: Profimedia)

Anual, ultima şcoală din clasamentul „Grupului Special” este retrogradată şi cea mai bună şcoală din liga a doua intră în prima ligă pentru sezonul următor.

Brazilia a investit 12.000.000 € în acest eveniment

Carnavalul de la Rio este animat, în paralel, de „blocos” - grupuri de muzicieni sau fanfare. Spectacolele acestora au dat naştere unor cortegii care se plimbă prin cele mai importante cartiere. Astfel, Sambadromul se trezește la viaţă noaptea, în timp ce „blocos” animă orașul în timpul zilei, începând cu 7 dimineaţa. Anul acesta, 600 de „blocos” vor defila pe străzile din Rio.

Este un an record pentru Rio! Asta pentru că evenimentul a primit cea mai mare finanţare din istoria sa din partea guvernului regional, respectiv 12 milioane de euro.

Însă, Carnavalul de la Rio are și aspecte triste. Autoritățile metropolei au creat centre de asistență pentru femei pentru această ediție, ca urmare a agresiunilor sexuale frecvente. Există, de asemenea, o problemă cu igiena. Reprezentanții municipalității din Rio au declarat că după evenimente, vor împrăștia 2.000 de litri de esenţă concentrată de eucalipt pe străzi, pentru a elimina mirosul de urină. Nu doar Rio, ci și alte metropole braziliene au fost cuprinse de febra carnavalului.

În São Paulo, autoritățile așteaptă în jur de 15 milioane de oameni pe străzi, unde vor defila, de asemenea, 500 de „blocos”, în Belo Horizonte 5 milioane, iar în Recife aproximativ 3 milioane. Este de menționat că Refice deține un record mondial Guiness: „Galo da Madrugada”  - „cel mai mare bloco de carnaval din lume”. În 2023,  acesta a făcut să danseze 2,5 milioane de persoane.

Atmosferă de sărbătoare și în Europa

Oamenii au petrecut pe străzi, în Koln (Foto: Profimedia)
Oamenii au petrecut pe străzi, în Koln (Foto: Profimedia)

Nu doar Brazilia a petrecut, ci și bătrânul continent! Europenii din Vest s-au bucurat de carnaval, în ultimele zile. În Koln, Germania, oamenii au ieșit pe străzi pentru a lua parte la parada carelor alegorice din „Lunea Rozelor”. Oamenii s-au costumat, au dansat și au consumat mult alcool. Păpușile uriașe care întruchipează politicieni de renume au fost vedetele acestui festival, printre acestea fiind ironizați Vladimir Putin și Olaf Scholz.

În Rijeka, a fost distracție în weekend (Foto: Profimedia)
În Rijeka, a fost distracție în weekend (Foto: Profimedia)

În Rijeka, Croația, oamenii s-au costumat în diverse personaje și au dansat pe străzi. Organizatorii au renunțat anul acesta la carurile alegorice cu tematică politică. Acest carnaval este organizat de peste 30 de ani și atrage mulți turiști străini.

La Veneția, a avut loc un bal mascat (Foto: Profimedia)
La Veneția, a avut loc un bal mascat (Foto: Profimedia)

Norocoșii care au ajuns la Veneția, Italia, au luat parte de faimosul carnaval și la balul Dogeului. Cântăreți, acrobați și actori au întreținut atmosfera de basm. Ținutele de epocă și măștile venețiene au fost obligatorii pentru participare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net