A început nebunia dansului la Rio, după doi ani de pauză! Imagini inedite de la Carnaval

Brazilia e în sărbătoare! Cel mai cunoscut și mediatizat Carnaval din lume, cel de la Rio de Janeiro, s-a reluat după doi ani în care a fost perturbat de pandemie și alegerile prezidențiale. Startul oficial a fost dat vineri, iar de atunci parcă toată lumea din Brazilia se deplasează în ritm de samba!

Străzile din Rio sunt pline de mașini decorate (foto: Profimedia)
Străzile din Rio sunt pline de mașini decorate (foto: Profimedia)

Spectacolul din acest an se anunţă unul grandios, așa cum îi stă bine unui asemenea eveniment. Autoritățile din Rio au emis autorizații pentru peste 600 de petreceri stradale, cunoscute sub numele de „blocos”, totul spre bucuria localnicilor și a milioanelor de turiști care vin special în această perioadă pentru a asista la Carnaval.

La festivități se adaugă paradele, în care, pe tot parcursul săptămânii, școlile de samba de top își vor prezenta talentele în demonstrații de o oră, dar și în costume elaborate pe platforme mobile decorate, fiecare concurând pentru marele premiu al Carnavalului.

Şcolile de samba vor trebui să captiveze atât publicul, cât și juriul, ele urmând să primească note în funcție de o varietate de criterii, inclusiv tematica defilării, mișcările dansatoarelor și dansatorilor, sunetul instrumentelor de percuţie, calitatea platformelor decorate și a costumelor.

„Merită să ne amintim că în urmă cu doar câțiva ani, după carnavalul din 2020, când toată lumea era închisă în case, ne-am oprit să ne întrebăm: «Vom putea să fim din nou împreună, să ne îmbrățișăm și să ne sărutăm din nou, să avem din nou carnaval?». Datorită științei, sistemului public de sănătate și celor care s-au vaccinat, putem sărbători din nou viața”, a declarat primarul Eduardo Paes, potrivit France24.

Rio a organizat anul trecut o versiune redusă a carnavalului, fără petrecerile de stradă. Pandemia de COVID-19 a făcut aproape 700.000 de victime în Brazilia. Anul acesta, carnavalul a revenit în forță. „Întotdeauna dăm tot ce avem. Muncim până în zori, dormim chiar aici, nu avem viață socială. Orice ar fi nevoie pentru a aduce oamenilor acea fericire în ziua carnavalului”, a declarat Rogerio Sampaio, în vârstă de 54 de ani, maestru de recuzită la școala de samba Viradouro.

Milioane de oameni vor putea urmări carnavalul la televizor în direct, și mai mult de cinci milioane sunt așteptați la petrecerile stradale emblematice ale orașului. Mulți din comunitatea carnavalului sărbătoresc, de asemenea, sfârșitul a patru ani de conducere a fostului președinte Jair Bolsonaro, un critic al carnavalului - ale cărui politici de extremă dreapta au fost adesea o țintă a mesajelor de protest în timpul paradelor școlare de samba.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net