S-a dat startul Carnavalului de la Veneția! Imagini spectaculoase, culori și turiști în extaz

Ultima actualizare:

După trei ani de evenimente amânate din cauza pandemiei de COVID-19, spectacolul de deschidere al celebrului Carnaval de la Veneția a debutat, sâmbătă seară, cu o paradă pe apă, dar și cu un spectacol de teatru stradal.

Carnavalul de la Veneția revine după trei ani (foto: Profimedia)
Carnavalul de la Veneția revine după trei ani (foto: Profimedia)

Mii de turiști au venit în oraș pentru îndrăgitul festival, fiind prezenți pe malurile și podurile Canalului Mare pentru a vedea ecranele colorate, luminile intermitente și dansatorii mascați la bordul a zeci de bărci plutitoare. Vizitatorii spun că anul acesta carnavalul s-a întors la gloria de altădată.

Citește și: Iată cele mai tari carnavaluri din lume 

„Fă-ți timp pentru semnele (zodiacale) originale” este titlul creativ al evenimentului din acest an. El a fost inspirat de constelații și, în special, din Zodiac. Carnavalul de la Veneția se va încheia pe 21 februarie.

Carnavalul de la Veneția a început în 1162

Spectacolele și concursurile carnavalului sunt greu de ignorat, dar străinii sunt uneori confuzi cu privire la motivul pentru care este sărbătorit Carnavalul de la Veneția. Originea carnavalului este extrem de îndepărtată de realitatea sa modernă. Carnavalul de la Veneția a început în 1162 cu ocazia celebrării victoriei Republicii venețiane asupra dușmanului său: Patriarhul sau Aquileia. Oamenii din Veneția s-au adunat în Piața Sfântul Marcu (San Marco) pentru a dansa și a sărbători victoria lor. De atunci, victoria a fost sărbătorită pe străzile Veneției.

Iată și: Superstarurile internaționale Wiz Khalifa și Lil Nas X, pentru prima dată în România, la SAGA Festival 

Odată cu trecerea timpului, a continuat timp de mai multe secole, până când a fost scos în afara legii în 1797, în timp ce Veneția se afla sub conducerea lui Francisc al II-lea, Sfântul Împărat Roman. Folosirea de către venețieni a măștilor pentru a-și ascunde identitatea a fost, de asemenea, interzisă la acea vreme. Ocazional, în timpul secolului al 19-lea, festivalul a revenit pentru perioade scurte de timp, dar a fost întotdeauna practicat în privat, lipsit de afișarea publică și festivitățile petru care este cunoscut astăzi.

A revenit în 1979

După o lungă absență, Carnavalul a revenit în 1979. Guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura Veneției și a încercat să folosească carnavalul tradițional ca element central al eforturilor sale. Reamenajarea măștilor a început ca urmărirea unor studenți venețieni pentru comerțul turistic. De atunci, aproximativ 3 milioane de vizitatori au venit la Veneția în fiecare an pentru Carnaval, devenind cunoscut de-a lungul anilor ca una dintre cele mai mari și mai populare sărbători din lume.

Mii de turiști au venit în oraș pentru îndrăgitul festival (foto: Profimedia)
Mii de turiști au venit în oraș pentru îndrăgitul festival (foto: Profimedia)

Unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul festivalului este concursul pentru „la maschera più bella” (cea mai frumoasă mască), care este jurizat de un juriu format din designeri internaționali de costume și modă. Măștile au fost întotdeauna o caracteristică importantă a carnavalului venețian.

Vezi și: În ce perioadă are loc Carnavalul de la Veneția 2019 

Primele surse documentate care menționează utilizarea măștilor în Veneția pot fi găsite încă din secolul al XIII-lea. Aproape de sfârșitul Republicii, purtarea măștilor în viața de zi cu zi a fost sever restricționată. Până în secolul al 18-lea, a fost limitată doar la aproximativ trei luni de la 26 decembrie. Măștile erau purtate în mod tradițional cu mărgele decorative care se asortau în culori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net