În ce perioadă are loc Carnavalul de la Veneția 2019

Ultima actualizare:

    Carnavalul de la Veneția are loc anualFoto: Getty
Carnavalul de la Veneția are loc anualFoto: Getty

Carnavalul de la Veneția este un festival sărbătorit anual în Italia. El are loc în perioada de dinainte de Paște. Carnavalul de la Veneția este celebru în toată lumea datorită măștilor extravagante pe care le poartă participanții.

Carnavalul de la Veneția se termină odată cu celebrarea creștinilor a Postului Mare, cu 40 de zile înainte de Paște, la data Lăsatului secului de carne, în ziua dinaintea Miercurii Cenușii. În această perioadă, milioane de turiști vini în Italia pentru a lua parte la Carnavalul de la Veneția.

Perioada în care se sărbătorește Carnavalul de la Veneția 2019: Totul despre festival

Carnavalul de la Veneția este cunoscut pentru măștile specifice
Carnavalul de la Veneția este cunoscut pentru măștile specifice

Carnavalul de la Veneția se desfășoară pe o perioadă de 18 zile. Festivalul începe pe 16 februarie și se termină pe 5 martie. Anual, acest festival unic în lume strânge milioane de turiști care doresc să trăiască experiența venețiană. Carnavalul de la Veneția este cunoscut pentru măștile și costumațiile specifice. 

Legenda spune că totul a început de la o victorie a Republicii Venețiene împotriva Patriarhului din Aqueileia, în anul 1962. În onoarea acestei victorii, oamenii au început să danseze în Piața San Marco, conform wikipedia.org

Carnavalul de la Veneția a fost interzis în 1797

Carnavalul de la Veneția are o istorie interesantă. În secolul al XV-lea, festivalul baroc a fost o modalitate de a promova Veneția în toată lumea. Sub domnia lui Francisc al II-lea al Sfântului Imperiu Roman și mai târziu al Imperiului Austriei, Carnavalul de la Veneția a fost complet interzis în 1797. Oamenii nu mai aveau voie să poarte nici măști, oricare ar fi fost prilejul. 

Carnavalul de la Veneția a reapărut în secolul al XIX-lea, dar numai pentru perioade foarte scurte. Marea revenire a festivalului a avut loc în 1979. Guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura din Veneția în prim plan. Aproximativ 3 milioane de vizitatori vin în fiecare an pentru a vedea Carnavalul de la Veneția.

image
image
image
image
image
image
venetia sistem MOSE anti inundatie foto epa efe jpg
bani jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
Otet de mere_shutterstock 1427699669 jpg
mama fata ucisă jpeg
fructe si legume 1 jpg