Cât costă o călătorie cu cel mai luxos tren din lume! Doar bogătașii își permit

Italia a reimaginat faimosul serviciu feroviar Orient Express, din secolul al XIX-lea, care a traversat Europa, sub forma unei versiuni mai moderne, cu trenul „La Dolce Vita”. Acesta va avea popasuri la Roma, Veneția, Sicilia sau Toscana. Experiența de croazieră, care găzduiește până la 62 de oaspeți în 30 de cabine ultraluxoase, nici măcar nu a fost finalizată încă, dar bogătașii și-au cumpărat deja bilete pentru 2024.

Trenul la Dolce Vita lansat de Orient Express
Orient Express lansează o linie feroviară de lux, în 2024 (foto: orient-express.com)

Masa este inclusă în bilet

Milionarii s-au grăbit să își facă rezervări la bordul celui mai nou tren de lux al Italiei, „La Dolce Vita”, deși acesta nu a fost lansat încă– și este ușor de înțeles de ce. Cu apartamente de noapte pentru două persoane care variază de la 7.000 de dolari la 28.000 de dolari pe noapte, trenul de lux este o reinterpretare modernă a renumitului serviciu feroviar Orient Express, care a transportat pasageri prin Europa din 1883 până în 1977.

Cabină din trenul La Dolce Vita
Așa vor arăta cabinele (foto: orient-express.com)

Similar unei croaziere, „La Dolce Vita” nu este cea mai eficientă modalitate de a ajunge din punctul A în punctul B, căci va dura zile pentru a ajunge la destinația finală. În schimb, trenul face opriri de-a lungul rutei sale, cu timp alocat pasagerilor să iasă și să exploreze destinațiile turistice. Garniturile de tren vor fi compuse din șapte vagoane de pasageri cu 12 cabine de lux și 18 cabine de apartamente (fiecare cu o baie privată) pentru 62 de oaspeți, un vagon restaurant cu 40 de locuri și un vagon lounge bar pentru 40 de oaspeți.

Va fi lansat la sfârșitul anului 2024, iar călătoriile sale vor dura două-trei zile. Pasagerii pot alege dintre opt itinerare care călătoresc către podgoriile de vin din Toscana, coasta Siciliei și diverse situri istorice și culturale din orașe precum Roma, Veneția și Palermo, potrivit revistei Style.

Sala de mese din trenul La Dolce Vita
Sala de mese (foto: orient-express.com)

Urmând exemplul industriei de croazieră, toate mesele, băuturile și excursiile vor fi incluse în prețul biletului de tren. Oaspeții vor avea acces și la hotelurile Orient Express din Roma și Veneția, care se vor deschide în 2024-2025. Șase de astfel de trenuri sunt în prezent construite, la o fabrică din Brindisi. Clienții care au dat un avans 500 de euro pentru a rezerva datele de plecare pentru 2024 și 2025 au fost adăugați pe o listă de priorități, a spus managerul senior de marketing al Orient Express, Jessaline Fynbo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net