Cât costă o noapte în „hotelul-cartof”. WC-ul e în curte

Visul iubitorilor de cartofi! Această căsuță în forma mult-iubitei legume rădăcinoase poate fi închiriată în regim de pensiune, pe site-ul Airbnb. Situat în Idaho, SUA, acest cartof gigant de 6 tone a primit numele de „Hotelul Marele Cartof”, deși nu este un hotel în adevăratul sens al cuvântului. A fost amplasat pe terenul unei ferme, iar gazdă este Kristie Wolfe, de profesie dezvoltator imobiliar.

„Hotelul Marele Cartof” din Idaho, SUA
„Hotelul Marele Cartof” a fost amplasat pe terenul unei ferme (foto: Instagram)

 „Cartoful” are o singură cameră

Așa cum vă puteți aștepta, „cartoful” are o singură cameră care servește drept dormitor și living, iar baia este undeva în curte, situată la doar câțiva pași. Vila are o lungime de 8,5 metri, o lățime de 4 metri și o înălțime de 3,5 metri.

Construit din oțel, ipsos și beton în 2012 pentru The Idaho Potato Commission (Comisia pentru Cartofi din Idaho), care aniversa atunci 75 de ani de existență, gigantul „cartof” a fost „reciclat” de Kriestie Wolfe, care l-a transformat într-un „hotel” ecologic. Pereții cartofului au fost izolați pentru o eficiență optimă de încălzire și răcire. Casa dispune de aer condiționat natural – o țeavă subterană care acționează ca un ventilator, pompând aer rece în „cartof” chiar și în lunile fierbinți de vară. O noapte în această locație inedită costă 242 de dolari și rezervările se fac cu cel puțin câteva săptămâni (sau chiar luni) înainte, în funcție de sezon, fiind o destinație extrem de populară.

Așa arată interiorul (foto: Instagram)
Așa arată interiorul (foto: Instagram)

Baia, situată în afara cartofului, are o chiuveta deasupra toaletei pentru a redirecționa apa proaspătă care intră în mod normal în rezervor către chiuvetă, economisind atât apă, cât și spațiu. Baia este asemănătoare unui mini-spa, dispunând de  o cadă cu hidromasaj, un șemineu electric și un tavan de sticlă pentru observarea stelelor pe timp de noapte. Amplasat convenabil – la doar 32 de km de centrul orașului Boise, oaspeții care vin la „Hotelul Marele Cartof” se pot bucura de o priveliște frumoasă și de multă liniște, susține proprietara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net