Poftiți în „vila-Titanic”. Un indian și-a construit o casă în forma celei mai celebre nave din lume

De când era copil, Mintu Roy, un fermier din districtul Darjeeling, Bengal, India, a visat să trăiască într-o casă în forma celei mai celebre nave din lume: Titanic. Astăzi, la vârsta de 52 de ani, Roy încă nu a renunțat la visul său și muncește din greu pentru a își duce la bun sfârșit obiectivul.

Mintu Roy, din India, și-a construit propria casa-Titanic / Foto: Captură video
Mintu Roy, din India, și-a construit propria casa-Titanic / Foto: Captură video

„Cea mai mare parte a copilăriei mele a fost petrecută în Kolkata, în jurul zonei Bowbazar. Vremea sărbătorii Durga Puja este una dintre cele mai dragi amintiri ale mele. Am văzut oameni înghesuindu-se la pandali chiar și la câteva zile după ce puja s-a terminat. A fost un astfel de pandal care a pus scânteia pentru a face o casă memorabilă pentru mine și familia mea”, a declarat Mintu Roy (52 de ani), potrivit OddityCentral.

Visul său a luat naștere atunci când, într-un an, în timpul festivalului Durga Puja, a fost atât de impresionat de un pandal în formă de Titanic (structură temporară construită pentru a venera zeii în timpul sărbătorilor religioase hinduse n.r), încât a decis să-și construiască într-o zi propria casă pentru a semăna cu celebra navă.

Au trecut 13 ani de când a început construirea casei

După ce s-a mutat în diferite părți ale Indiei în căutarea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune, bărbatul s-a stabilit în Bengalul de Vest și a început să facă planuri pentru a începe construcția casei sale de vis. Însă, a întâmpinat multe obstacole, printre acestea – inginerii constructori. Deoarece majoritatea nu credeau în viziunea lui, iar mulți au cerut mai mulți bani decât fermierul ar fi trebuit să plătească, a decis, în cele din urmă, să o proiecteze și să o construiască el însuși.

Roy a studiat trei ani zidăria în Nepal, ca, ulterior, să înceapă să lucreze la casa visurilor sale. Au trecut 13 ani de când a început construirea căminului cu trei etaje, pentru că nu avea fondurile necesare pentru a-l finaliza mai devreme, dar speră să trăiască într-o zi în interiorul lui cu familia sa.

„Deși nu am ținut evidența banilor care au fost cheltuiți până acum, cred că nu ar trebui să fie mai puțin de 182.000 de dolari. Eram foarte săraci și după nașterea fiicei mele, am început să angajăm terenuri în arendă de la alții și am început să cultivăm legume. Acesta este visul soțului meu, deci este și al meu și al copiilor. Cu toții vrem să-l ajutăm să realizeze acest lucru”, a declarat soția bărbatului.

Casa a devenit o atracție turistică

Momentan, vila are 11 m lungime, 4 m lățime și 9 m înălțime, însă, indianul Mintu Roy speră să termine casa în următorii ani și sperăm să deschidă un mic restaurant sau un magazin de ceai la ultimul etaj, ca o sursă suplimentară de venit. De asemenea, vrea să facă „Titanicul” la fel de impresionant la interior ca și la exterior, prin instalarea unei scări mari, precum și a unei tâmplării complicate, a unei punți principale și a unei camere speciale de control.

Casa a devenit o atracție turistică majoră în zonă și a atras interesul multor reporteri, care vin des pentru a îi lua interviu bărbatului și de a fotografia casa. „Ne face fericiți atunci când oameni chiar și din locuri îndepărtate vizitează cartierul nostru și fac fotografii ale clădirii. Jurnaliștii au vizitat în mod regulat familia și au întrebat despre ea la telefon. De asemenea, vreau să-l ajut financiar pe tatăl meu să-și realizeze visul devenit pe jumătate realitate”, a declarat și fiul indianului.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net