Poftiți în superiahtul-țestoasă! Pangeos costă miliarde de dolari

Așa arată viitorul! În formă unei țestoase uriașe, Pangeos este conceptul unui oraș plutitor, dublu ca dimensiune față de Colosseumul Roman. Superiahtul a fost gândit de către italianul Pierpaolo Lazzarini (40 de ani), care speră ca nava să prindă viață în următorii 8 ani, dacă se vor strânge cele 8 miliarde de dolari necesare pentru finanțare.

Proiectul Pangeos ar putea deveni cea mai mare structură pe apă (Foto: Profimedia)
Proiectul Pangeos ar putea deveni cea mai mare structură pe apă (Foto: Profimedia)

Pangeos poate găzdui 60.000 de oameni

Citește și: Iată cât te costă viața într-o casă plutitoare! Aceste locuințe futuriste se află la 2 m deasupra apei și par a fi rupte din filmele SF

Astfel, Pangeos ar putea deveni cea mai mare structură pe apă construită vreodată. Nava are o suprafață de 550 de metri lungime și 610 de metri în cel mai lat punct al său (aripile). Superiahtul cuprinde diverse hoteluri, centre comerciale, parcuri, porturi pentru nave și inclusiv alte facilități necesare pentru a găzdui 60.000 de oaspeți, în mijlocul mării, relatează tabloidul britanic Metro.

Cel mai probabil, doar cei mai bogați oameni își vor permite să trăiască pe acest iaht spectaculos. Pangeos este proiectat să navigheze în jurul lumii fără oprire, având nouă motoare și o viteză de aproape 10 km/h.

Iată și: Dai 100.000 $ şi te muţi în casa plutitoare FOTO

Te-ar putea interesa și: Cel mai nou distrugător al Armatei SUA, parcă e navă din Star Wars

Interiorul navei Pangeos nu a fost încă detaliat complet și, din motive evidente, un proiect de această amploare necesită timp îndelungat de planificare. Însă, Lazzarini a depășit faza inițială. „În acest moment, Pangeos este doar un concept, dar începe să devină ceva mai mult decât o animație pe computer”, se arată pe site-ul oficial Pangeos.

„În timp ce navighează, aripile mari vor câștiga energie din ruperea valurilor, iar Pangeos va naviga continuu, fără emisii. În plus, zona de pe acoperiș va fi plină cu panouri solare, care vor furniza o parte din energia curată necesară pentru a alimenta terayacht-ul.”, a declarat Pierpaolo Lazzarini.

Află și: Poftiţi în oraşul unde este ilegal să mori! VIDEO

Deoarece o navă de această dimensiune nu poate fi asamblată la niciunul dintre șantierele navale actuale, ar trebui să fie construită o bază nouă pentru realizarea acestui proiect ambițios. Lazzarini speră că unele șantierele navale de lux de astăzi, cum ar fi Oceanco, Lurssen, Benetti sau Heesen, se vor alătura inițiativei. 

Vezi și: Poftiţi în cel mai mare «palat plutitor»!

Pangeos își ia numele de la Pangeea, supercontinentul care a existat cu aproximativ 300 de milioane de ani în urmă. Cine își va putea permite financiar relocarea cu normă întreagă pe mare, ar trăi permanent pe această navă de croazieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net