Iată cât te costă viața într-o casă plutitoare! Aceste locuințe futuriste se află la 2 m deasupra apei și par a fi rupte din filmele SF

O companie din Panama, specializată în tehnologii maritime, a creat locuințe plutitoare, parcă rupte din filmele SF! Aceste case aflate la doi metri deasupra apei, cu vedere la ocean de 360 de grade, sunt și ecologice.

Casele sunt pe apă
Casele sunt pe apă

Foto: FACEBOOK/OCEAN BUILDERS

Casele sunt ecologice

Citește și: Vrei să locuiești într-o casă-chitară? Costă 789.000 $!

Conceptul este numit „Seapod” – care în traducere înseamnă păstaie pe apă, nume sugestiv pentru designul futurist al viitoarelor locuințe. Fiecare casă plutitoare are un spațiu suficient pentru două persoane. Locuințele sunt construite pe un picior de oțel, deasupra valurilor. Costul unei astfel de case inedite variază de la 300.000 la 1,5 milioane de dolari. Arhitecții acestui proiect spun că designul a fost o adevărată provocare.

Te-ar putea interesa și: Și-au transformat casa într-un muzeu de pisici și vor să intre în Cartea Recordurilor!

„Să trăiești în casa plutitoare este relaxant și frumos. Majoritatea oamenilor petrec tot anul visând la vacanța de două săptămâni în care merg pe o insulă tropicală, se relaxează și își încarcă bateriile. De ce să nu trăiești așa tot anul? Este atât de ușor să poți lucra de la distanță acum”, a declarat Grant Romundt, manager în cadrul companiei  de proiectare, pentru CNN Travel.

Vezi și: Au scos zeci de milioane de dolari din conturi pentru case de poveste! Cum arată cele mai scumpe vile de la Hollywood

Cumpărăturile vor fi livrate cu drona

Romundt susține că acest proiect se adresează tuturor oamenilor, nu unui singur tipar de client Legat de aspectele vieții de zi cu zi, cum ar fi cumpărarea de alimente sau călătoria dus-întors de la această locuință până pe uscat, arhitecții spun că totul va fi livrat cu drone. Pentru cumpărăturile mai mari se va folosi o navă.

Află și: Leonardo DiCaprio îşi vinde casa cu 10 milioane $. Cum arată "cuibul" de lux de pe malul Oceanului

De asemenea, rezidenții și vizitatorii pot fi transportați la și de la SeaPod cu ajutorul bărcilor sau ski-jet-urilor locale. Locuințele au fost proiectate astfel încât să „aducă beneficii mediului înconjurător”.

Primele locuințe plutitoare finalizate din Panama vor fi prezentate online la sfârșitul lunii septembrie, iar potențialii cumpărători vor putea să le vadă cu ochii lor la scurt timp după aceea. Romundt a precizat că oamenii și-au arătat interesul pentru aceste locuințe încă de la prezentarea conceptului, dar că firma nu a acceptat plăți în avans până când cumpărătorii nu le văd în realitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net