Această hartă interactivă îți spune dacă ai vecini faimoși! Care este cea mai notabilă personalitate din orașul tău?

Care este cea mai notabilă persoană din orașul tău natal? O hartă interactivă dezvăluie cei mai importanți oameni din întreaga lume – cu Sean Connery în fruntea listei la Edinburgh, Barack Obama în Honolulu și Freddie Mercury în Zanzibar.

image
Harta îți arată care sunt cele mai faimoase persoane din țara și orașul tău

Foto: Mapbox

Citește și: Instagram și Facebook, cu peste 700.000 de melodii lipsă. Cum sunt influențate story-urile utilizatorilor

A fost dezvoltată o hartă interactivă incredibilă care îți arată care sunt cei mai notabili oameni din diferite părți ale lumii. Se bazează pe informații extrase din Wikipedia și Wikidata de cercetătorii de la Universitatea din Paris, relatează tabloidul britanic Daily Mail.

Iată ce nume notabile sunt pe hartă, în România

image
Acestea sunt cele mai notabile persoane din România, pe regiuni

Fie că este un fotbalist legendar sau un inventator faimos, mulți dintre noi suntem mândri că suntem din același oraș cu o personalitate notabilă. 

Dacă ne luăm după această hartă, cea mai cunoscută persoană din România este Nicolae Ceaușescu. Când mărim harta să ne uităm pe zone, Nadia Comăneci este cea mai recunoscută din Onești, Emil Cioran din Rășinari, Constantin Brîncuși din Hobița (Gorj) și Regele Mihai I din Sinaia. De asemenea, celebrul actor de la Hollywood Sebastian Stan este cea mai faimoasă persoană din Constanța.

Vezi și: Cele trei trucuri de pe telefon de care mai mult ca sigur nu știai

Harta Mapbox este o creație a cercetătorului și geografului  Topi Tjukanov și se bazează pe un studiu publicat în iunie anul acesta. În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea din Paris și-au propus să calculeze notabilitatea unei persoane pe baza informațiilor extrase de pe Wikipedia și Wikidata. „O nouă gamă de literatură are ca scop construirea celei mai cuprinzătoare și mai precise baze de date cu persoane de seamă”, a explicat echipa de cercetare, condusă de Morgane Laouénan. „Colectăm o cantitate masivă de date din diferite ediții ale Wikipedia și Wikidata”. Datele iau în considerare o serie de factori, inclusiv numărul de accesări Wikipedia, numărul mediu de vizualizări pentru fiecare persoană în perioada 2015-2018 și numărul total de link-uri externe.

Află și: Ultima aplicație de Google Maps! Acum poti verifica si calitatea aerului

Poți alege o categorie pentru fiecare personalitate

Utilizatorii pot vedea cea mai faimoasă persoană din orașul lor natal în patru categorii - Cultură, Descoperire și Știință, Leadership sau Sport și Jocuri.

În timp ce ați putea crede că unul dintre membrii familiei regale ar fi cea mai notabilă persoană născută la Londra, harta sugerează că Charlie Chaplin este, de fapt, cea mai notabilă faimoasă persoană din capitala Marii Britanii.

Te-ar putea interesa și: 5 moduri inteligente de a-ți îmbunătăți viața, cu Google Maps

În Texas, Selena Gomez, Tommy Lee Jones și Beyonce sunt unele dintre cele mai cunoscute persoane, în timp ce în Florida, Ariana Grande, Jim Morrison și Tomy Petty sunt în fruntea listei. Și în California, Marilyn Monroe, Cameron Diaz și Cher sunt cele care iau titlul de cele mai notabile personalități din regiune.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg