Ultima aplica╚Ťie de Google Maps! Acum poti verifica si calitatea aerului

Utilizatorii Google Maps, din Statele Unite ale Americii, se bucur─â de o nou─â func╚Ťie a aplica╚Ťiei, disponibil─â at├ót ├«n sistemul de operare mobil Android, c├ót ╚Öi ├«n iOS.

google maps satelit png
Op╚Ťiunea este disponibil─â doar ├«n SUA

Este vorba despre nivelul de poluare a aerului respirat din zona ├«n care se afl─â utilizatorul, masur─âtorile fiind afi╚Öate sub forma unor iconi╚Ťe pe hart─â.

Op╚Ťiunea reprezint─â un indicator foarte important ╚Öi util pentru fiecare utilizator, fiind o func╚Ťie foarte a╚Öteptat─â ╚Öi ├«n Europa.

Func╚Ťia centralizeaz─â datele furnizate de re╚Ťelele de senzori

Momentan, compania mama, Google a implementat acest sistem doar ├«n SUA, unde datele sunt colectate de la re╚Ťeaua na╚Ťional─â de senzori de m─âsurare a calit─â╚Ťii aerului, dar ╚Öi de la re╚Ťelele private.

stanga
dreapta
poluare aer poluat durere gat coronavirus foto shutterstock
poluare png
poluare foto pixabay
poluare matasari Foto
poluare targu jiu
Poluare urban─â FOTO SHUTTERSTOCK
taxa-auto-noxe-masina-poluare-emisii-co2
poluare bucuresti jpeg

Asemenea re╚Ťele exist─â ╚Öi ├«n Europa, ├«n Rom├ónia, de exemplu, exist├ónd un num─âr semnificativ, ├«n special ├«n mediul urban, de aparate care m─âsoar─â gradul de poluare a aerului respirat, datele fiind agregate pe diverse site-uri.

Cite╚Öte ╚Öi: Tax─â pl─âtit─â de ╚Öoferii ma╚Öinilor poluante sau din alte jude╚Ťe, ├«n Bucure╚Öti

Astfel, o centralizare unitar─â ar fi ╚Öi mai util─â, fiind binecunoscut faptul c─â rom├ónii sunt ÔÇ×bombarda╚ŤiÔÇŁ, zilnic, de alergeni ╚Öi de agen╚Ťi toxici rezulta╚Ťi ├«n urma arderilor ilegale de de╚Öeuri sau de la gropile neconforme de gunoi.

De asemenea, turi╚Ötii care merg ├«n vacan╚Ťe ├«n ╚Ť─âri precum Turcia sau Grecia vor avea ocazia de a consulta Google Maps, ├«n timpul verii, cele dou─â destina╚Ťii fiind recunoscute pentru incendiile masive de vegeta╚Ťie din sezonul cald.

Bine├«n╚Ťeles, condi╚Ťia pentru ca aplica╚Ťia s─â afi╚Öeze gradul de poluare a aerului este s─â existe senzori de m─âsurare ├«n apropiere.

Op╚Ťiunea, util─â ├«n cazul incendiilor de vegeta╚Ťie

Ace╚Ötia vor reu╚Öi, astfel, s─â evite zonele cu probleme. De altfel, pentru Europa, aplica╚Ťia Google Maps (n.r. H─âr╚Ťi Google, pentru cei care utilizeaz─â meniul ├«n limba rom├ón─â) afi╚Öeaz─â standard alertele emise de autorit─â╚Ťi privind zonele ├«n care sunt raportate incendii de vegeta╚Ťie.

A╚Öadar, p├ón─â c├ónd op╚Ťiunea amintit─â va fi disponibil─â ╚Öi ├«n Europa, prin Google Maps, rom├ónii pot consulta, ├«n continuare calitatea aerului respirat pe site-uri precum airly.org, aerlive.ro, calitateaer.ro sau waqi.info.

Merit─â men╚Ťionat faptul c─â unele dintre aceste site-uri au disponibile ╚Öi aplica╚Ťii pentru telefoanele mobile.

Cite╚Öte ╚Öi: Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene: ┬źCe dracu' se ├«nt├ómpl─â ├«n Rom├ónia?┬╗

Avantajul analizelor oferite de senzorii de m─âsurare a calit─â╚Ťii aerului respirat este c─â aceste dispozitive analizeaz─â tipurile de substan╚Ťe toxice prezente ├«n atmosfer─â ╚Öi ├«nc─ârcarea cu microparticule.

Indicele de calitate a aerului, numit ╚Öi AQI(n.r. Air Quality Index ÔÇô Indexul Calit─â╚Ťii Auerului) este un scor realizat ├«n func╚Ťie de gradul de poluare.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula
image png