Imagini șocante în Ialomița! Resturi de miei tăiați de Paște, incinerate pe câmp

Imagini înfiorătoare, precum într-un film de groază, au fost surprinse, ieri, 21 aprilie 2022, de comisarii Gărzii Naționale de Mediu – GNM, pe un camp din vecinătatea localității Borănești, din județul Ialomița.

Octavian Berceanu, fost Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu foto: Facebook
Octavian Berceanu, fost Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu foto: Facebook

Actul de poluare este și mai șocant, dacă ținem cont că vineri este sărbătorită „Ziua internațională a Pământului”, momentul impunând o atitudine mult mai responsabilă față de planetă și mediul înconjurător.  

5.000 de metri pătrați acoperiți cu gunoi și resturi animale

O cantitate enormă de gunoi, combinat cu resturi animale, majoritatea provenite de la miei sacrificați de Paște, au fost aruncate și incinerate pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Autorii au dat foc reziduurilor aruncate ilegal pentru a-și ascunde faptele.

Așa arătau munții de gunoi incinerat de la Borănești foto: Facebook
Așa arătau munții de gunoi incinerat de la Borănești foto: Facebook

Comisariatul judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu a fost contactat telefonic de către dispeceratul pentru situaţii de urgenţă judeţean în legătură cu apariţia unui incendiu de vegetaţie şi cadavre de animale în zona de nord a comunei Borăneşti. La faţa locului au venit şi reprezentanţii Poliţiei Animalelor Ialomiţa care au ridicat crotaliile(n.r. jetoane cu serii de identificare ale animalelor) de la pieile de ovine, în scopul identificării de către DSVSA Ialomiţa a deţinătorilor de animale şi aplicarea legislaţiei specifice”, a anunțat GNM.

primăria a mai fost amendată la începutul anului

Primăria localității Borăneşti nu e străină de aceste practici, la începutul anului fiind amendată cu 15.000 de lei pentru nerespectarea regimului deşeurilor.

La fața locului s-au aflat și senatorul Dragoș Popescu, membru al Comisiei de Mediu din Senat și Octavian Berceanu, fost Comisar General al GNM și expert politici publice de mediu. De altfel, cei doi au fost cei care au alertat Poliția.

Mirosul era de nedescris și completa tabloul înfiorător. O cantitate mare de resturi animale era aruncată, chiar sub ochii noștri, fără nici o jenă, pe câmp, alături de alte deșeuri. Nu a fost reținut nici un autovehicul care descărca resturile chiar de față cu organele de control, deși aceste fapte reprezintă infracțiuni. Dubele așteptau la coadă să descarce resturile de animale”, a declarat pentru Click! Octavian Berceanu.

poluatorii au aruncat resturile pe câmp de față cu poliția

Controlul autorităților va fi încheiat după Paște, atunci când primăria Borănești va fi verificată din nou, dacă a curățat câmpul infestat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net