Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene: ┬źCe dracu' se ├«nt├ómpl─â ├«n Rom├ónia?┬╗

O excursie de dou─â s─âpt─âm├óni ├«n Rom├ónia s-a transformat ├«ntr-un calvar pentru Gr├ęgoire Dubois, managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene. Oficialul european a fost ╚Öocat s─â vad─â cu ochii lui, la fa╚Ťa locului, mun╚Ťi de gunoaie aruncate f─âr─â discern─âm├ónt sau incendierile ilegale, care par s─â cuprind─â ├«ntreaga ╚Ťar─â.

image
Fotografie realizat─â de Gr├ęgoire Dubois cu incendiile ilegale din Delta Dun─ârii

Ceea ce trebuia s─â fie o revela╚Ťie, ├«n materie de natur─â curat─â ╚Öi nealterat─â s-a transformat ├«ntr-un ╚Öoc pentru reprezentantul Comisiei Europene. ├Äntreaga experien╚Ť─â a fost realatat─â ├«ntr-o postare detaliat─â publicat─â pe unul dintre conturile sale de Social media ╚Öi ├«ncepe cu ÔÇ×Ce dracu se ├«nt├ómpl─â ├«n Rom├ónia?ÔÇŁ

ÔÇ×├ÄN ROM├éNIA SE PETRECE UN gECOCID SAU ECO-SUICIDÔÇŁ

ÔÇ×Sunt furios, pentru c─â aceast─â ╚Ťar─â ar fi putut fi o bijuterie european─â, capabil─â s─â atrag─â mu╚Ťi turi╚Öti, care s─â se bucure de natura ╚Öi biodiversitatea unic─â. Ceea ce se petrece acum ├«n Rom├ónia este ecocid sau eco-suicidÔÇŁ, a explicat Gr├ęgoire Dubois.

image
Gunoaiele ├«ntinse pe bra╚Ťele Deltei Dun─ârii

Incendierile unor cantit─â╚Ťi enorme de cabluri, ├«n aer liber, pentru recuperarea metalului din interior, de cele mai multe ori cupru sau aluminiu pentru v├ónzarea ca materie prim─â ├«n centrele de fier vechi sunt binecunoscute ├«n Rom├ónia, fenomenul acapar├ónd ├«ntreaga ╚Ťar─â.

A SURPRINS INCENDII ILEGALE ÎN DELTA DUNĂRII

├Än perioada ├«n care a condus Garda Na╚Ťional─â de Mediu, Octavian Berceanu a fost prezent ├«n nenum─ârate r├ónduri pe teren, al─âturi de comisarii G─ârzii de Mediu, ├«nso╚Ťi╚Ťi de Poli╚Ťie, Jandarmerie sau Pompieri pentru a stopa focarele. ├Än perioada mandatului s─âu, re╚Ťelele de senzori care m─âsoar─â calitatea aerului au indicat o sc─âdere a polu─ârii produse ├«n urma focurilor, mai ales ├«n jurul Bucure╚Ötiului.

Din păcate, la scurt timp după ce portofoliul acestuia a fost predat altei persoane, poluatorii s-au întors la vechile obiceiuri.

ÔÇ×M-AM SIM╚ÜIT TOTAL NEPUTINCIOSÔÇŁ

ÔÇ×Am fost ├«n ╚Ť─âri aflate ├«n curs de dezvoltare ╚Öi am v─âzut multe daune produse mediului, dar rareori ceva la o asemenea amploare. Mai important, am lucrat cu autorit─â╚Ťile din ╚Ť─ârile aflate ├«n curs de dezvoltare ╚Öi ace╚Ötia chiar doreau s─â-╚Öi conserve natura. Aici, m-am sim╚Ťit total neputincios, ├«n ciuda eforturilor semnificative ╚Öi tot mai mari ale Uniunii Europene de a conserva ╚Öi restabili biodiversitateaÔÇŁ, a mai povestit Gr├ęgoire Dubois.

Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene a petrecut două săptămâni în România, perioadă în care a explorat zone montane și biosfera Deltei Dunării.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
cub elena basescu png
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
baza tommy lee copy jpeg
majda si mihai png
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
cluj florin salam
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
wizzair jpeg
antrenor db035d2563 webp
samantha smith abuz sexual jpg
image png
amazon plateste cu mana jfif
incendiu thassos webp