Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene: «Ce dracu' se întâmplă în România?»

Ultima actualizare:

O excursie de două săptămâni în România s-a transformat într-un calvar pentru Grégoire Dubois, managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene. Oficialul european a fost șocat să vadă cu ochii lui, la fața locului, munți de gunoaie aruncate fără discernământ sau incendierile ilegale, care par să cuprindă întreaga țară.

Fotografie realizată de Grégoire Dubois cu incendiile ilegale din Delta Dunării
Fotografie realizată de Grégoire Dubois cu incendiile ilegale din Delta Dunării

Ceea ce trebuia să fie o revelație, în materie de natură curată și nealterată s-a transformat într-un șoc pentru reprezentantul Comisiei Europene. Întreaga experiență a fost realatată într-o postare detaliată publicată pe unul dintre conturile sale de Social media și începe cu „Ce dracu se întâmplă în România?”

„ÎN ROMÂNIA SE PETRECE UN gECOCID SAU ECO-SUICID”

Sunt furios, pentru că această țară ar fi putut fi o bijuterie europeană, capabilă să atragă muți turiști, care să se bucure de natura și biodiversitatea unică. Ceea ce se petrece acum în România este ecocid sau eco-suicid”, a explicat Grégoire Dubois.

Gunoaiele întinse pe brațele Deltei Dunării
Gunoaiele întinse pe brațele Deltei Dunării

Incendierile unor cantități enorme de cabluri, în aer liber, pentru recuperarea metalului din interior, de cele mai multe ori cupru sau aluminiu pentru vânzarea ca materie primă în centrele de fier vechi sunt binecunoscute în România, fenomenul acaparând întreaga țară.

A SURPRINS INCENDII ILEGALE ÎN DELTA DUNĂRII

În perioada în care a condus Garda Națională de Mediu, Octavian Berceanu a fost prezent în nenumărate rânduri pe teren, alături de comisarii Gărzii de Mediu, însoțiți de Poliție, Jandarmerie sau Pompieri pentru a stopa focarele. În perioada mandatului său, rețelele de senzori care măsoară calitatea aerului au indicat o scădere a poluării produse în urma focurilor, mai ales în jurul Bucureștiului.

Din păcate, la scurt timp după ce portofoliul acestuia a fost predat altei persoane, poluatorii s-au întors la vechile obiceiuri.

„M-AM SIMȚIT TOTAL NEPUTINCIOS”

Am fost în țări aflate în curs de dezvoltare și am văzut multe daune produse mediului, dar rareori ceva la o asemenea amploare. Mai important, am lucrat cu autoritățile din țările aflate în curs de dezvoltare și aceștia chiar doreau să-și conserve natura. Aici, m-am simțit total neputincios, în ciuda eforturilor semnificative și tot mai mari ale Uniunii Europene de a conserva și restabili biodiversitatea”, a mai povestit Grégoire Dubois.

Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene a petrecut două săptămâni în România, perioadă în care a explorat zone montane și biosfera Deltei Dunării.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net